Kemal Kılıçdaroğlu: ''Elektrik faturalarımı ödemeyeceğim''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin Türkiye’ye karşı yürüttüğü yaratıcı yıkıcılık projesine bir tuğla daha koydu. Halkı hukuk dışı çıkmaya teşvik eden Kılıçdaroğlu, “elektrik zammı geri çekilene kadar faturalarımı ödemeyeceğim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bu saraylılar temel bir insan hakkı olan haysiyet hakkını ve insana yaraşır bir yaşam hakkını sizlere tanımıyor.'' sözleriyle başladığı konuşmasını, ''Zamlar geri alınmadıkça elektrik faturalarımı ödemeyeceğim'' diyerek bitirdi.

Kılıçdaroğlu, evinde çekilen 6 dakikalık videoyu gece 10’da yayınladı. Video için bu kez geceliği 100 bin lira olan otel odası yerine Kılıçdaroğlu’nun konutu tercih edildi.

Keskin bir dil ve kışkırtıcı bir üslup tercih etti CHP Genel Başkanı; halkı hukuk dışına çıkmaya sevk etti. Kılıçdaroğlu, halka elektrik faturalarını ödememe çağrısı yaptı:

Saraylılar zengin hayatın tadını çıkarırken milyonlarca insan dayanılmaz bir şekilde artan yoksulluk ve geçim sıkıntısına tahammül etmek zorunda bırakılıyor. Bu geceyi şu iki çift söz ile kapatayım. Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim.

Erdoğan yönetiminin ülke varlıklarını 5’li çeteye olarak tanımladığı şirketlere verdiğini öne süren Kılıçdaroğlu, ''Saray kuru ekmek paranızı da alacak” dedi.

Artık kasa eskide elinizdeki avucunuzdakini artık çok hızlı bir şekilde almak zorundalar. Agresif bir şekilde üstünüze geliyorlar. Artık kasa ekside. Sizden alınması gereken para artık unutmayın kuru ekmek paranızdır.

Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı, PKK’nın HDP’ye sivil itaatsizlik talimatı vermesinin hemen ardından geldi.

Halkımıza çağrı yapıyorum Erdoğan yazın IBAN’nızı gönderin etiket ekletin hastag “sıra sende” diyin çünkü bu kez sıra kendisinde.

Kılıçdaroğlu, 6 dakikalık videonun içine 10 saniye “KDV’nin indirilmesi ve zamların geri çekilmesi” gibi önerilerini sıkıştırdı.

# chp # abd # erdoğan # pkk # hdp # kemal kılıçdaroğlu # zam # elektrik # ekmek # kılıçdaroğlu # millet ittifakı # video # hukuk # Aralık # fatura # Sivil # IBAN