Toprakkale Kalesi turizme kazandırılacak

Osmaniye'de, üç şehrin kavşak noktasında yer alan Toprakkale Kalesi, restorasyon çalışmalarıyla turizme kazandırılacak. Osmaniye, Adana ve Hatay'ın kavşak noktasındaki kale'nin restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kaleler şehri Osmaniye turizme kazandırılıyor.

Osmaniye'de, üç şehrin kavşak noktasında yer alan Toprakkale Kalesi, restorasyon çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Tarihi milattan önce 2000'li yıllara dayanan yaklaşık 75 metre yükseklikteki kale, ayakta kalan yapılarıyla dikkati çekiyor.

Osmaniye, Adana ve Hatay'ın kavşak noktasındaki kalede İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce geçen yıl başlatılan ve dört etaptan oluşan restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

İlk etap çalışmalar kapsamında, kalenin giriş bölümünde bulunan kapı ve tonozlu yapı, tarihi mimarisine uygun olarak restore edildi ve güçlendirildi.

Yakın zamanda başlanması planlanan 2. etap çalışmalarda ise kaleye kafe, restoran, mesire alanı, yürüyüş yolu ve satış yerleri tamamlanacak.

Osmaniye, kent sınırları içinde Kastabala, Harun Reşit, Savranda, Hemite gibi Kültür ve Turizm Bakanlığında kayıtlı 26 tarihi kaleyi barındırması nedeniyle "kaleler şehri" olarak da anılıyor.

# Osmaniye # müze # osmaniye # restorasyon # Kültür # sanat # Toprakkale