Kadına şiddette iyi hal indirimi kalkıyor

Adalet Bakanlığı, kadına karşı şiddetle mücadelede cezaların artırılması için harekete geçti. Cezalar artırılacak, saldırganlara iyi hal indirimi kaldırılacak. Düzenlemenin Mart ayında Meclis’e gelmesi bekleniyor.

Kadına şiddette iyi hal indirimi kalkıyor.

Adalet Bakanlığı, kadına karşı şiddetle mücadelede cezaların artırılması için harekete geçti. Hazırlıklarına başlanan düzenlemeyle ile mahkemede kıyafet nedeniyle verilen iyi hal indirimi ortadan kalkacak. Sanığın mahkeme salonundaki olumlu tavrı verilen kararı etkilemeyecek.

Kadına karşı işlenen şiddet suçlarında cezalar da ağırlaştırılacak. Kadınların en büyük şikâyet konusu olan ısrarlı takibin cezası artırılacak. Şikayetler daha yakından takip edilecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatı ile çalışmaları hızlandırılan düzenlemenin mart ayında Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, iyi hal indiriminin, kravattan, saçtan, sakaldan değil, suçun failinin gerçek pişmanlığı üzerinden uygulanan bir ceza indirimi olduğunu belirtmiş; “yasa gerektiriyorsa yasayı değiştirerek, eğitim gerekiyorsa eğitim yaparak bu konunun önüne geçme konusunda kararlıyım" demişti.

# adalet bakanlığı # ceza # kadın # mahkeme # kadına şiddet # bakanlık # adalet # Kadına Yönelik Şiddet # toplum # kadın hakları