Bakanlıktan Sıla Şentürk açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Giresun’da Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk'le ilgili açıklama yaptı. Sıla'nın zorla nişanlandırıldığı iddiasının gerçek olmadığı belirtilen açıklamada, iki kez alınan koruma kararı sonrasında çocuğun ailenin yanına döndüğü belirtildi.

Giresun'un yaşayan 16 yaşındaki Sıla Şentürk, 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürüldü. Şentürk'ün Gökçek ile zorla nişanlandırıldığı iddia edildi. O iddialara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Açıklamada Sıla'nın zorla nişanlandırıldığı iddiasının gerçek olmadığı belirtildi. 2 kez alınan koruma kararı sonrasında çocuğun ailenin yanına döndüğü belirtildi.

Davaya müdahil olacağını açıklayan Bakanlık, "20 Ocak 2022 tarihinde danışmanlık tedbiri kapsamında yapılan en son görüşmede, çocuk veya ailesi tarafından herhangi bir risk ve tehdit durumundan bahsedilmemiş ve bu yönde bir başvuruda bulunulmamıştır. 21 yaşındaki failin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir. Caninin mümkün olan en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacaktır" açıklamasını yaptı.

2020 yılında staj için kurulmuş Whatsapp grubunda tanışan Sıla ve zanlı Hüseyin Can Gökçek aralarında duygusal yakınlık geliştiği belirtildi. Bu ilişkinin Sıla'nın ailesi tarafından onaylanmaması sebebiyle Sıla'nın ailesi tarafından şiddete maruz kaldığı ifade edildi. Açıklamada "Gelişen olaylar neticesinde kız çocuğu ve zanlı birlikte kaçmıştır. Ailenin şikayeti üzerine emniyet kontrol noktasında Sıla ve Hüseyin Can Gökçek polis memurları tarafından yakalanmıştır."ifadelerine yer verildi.

Yapılan incelemeler sonucunda ve aile ile çocuğun ortak istekleri doğrultusunda Sıla'nın hakkında danışmanlık tedbiri kararı alınarak ailesi yanına döndüğü belirtildi.

Açıklamada "21 yaşındaki failin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir. Caninin mümkün olan en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacaktır" denildi.

# giresun # ocak # emniyet # bakanlık # zanlı # son # koruma # hüseyin can gökçek