Kırıkkale'nin Delice tuzu Arsenal'e gönderildi

Kırıkkale'nin "Delice tuzu" coğrafi işaretle tescillendi. Doğal kaynak suyundan elde edilen, yurt içi ve dışında ilgi gören Delice Tuzu Dünyaca ünlü futbol takımı Arsenal'e de gönderildi.

Kırıkkale'de doğal kaynak suyundan elde edilen, yurt içi ve dışında ilgi gören " Delice tuzu"na coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

Doğal yollarla elde edilen tuzun içerisinde hiçbir katkı maddesinin olmadığını ve tamamen tuzlu suyun buharlaştırılarak tortusundan yapılan tuz " Coğrafi İşaret ve Geleneksel ürün' belgesi verilmesi için yapılan başvuru, Türk Patent ve Marka Kurumunca kabul edildi.

ABD başta olmak üzere Güney Kore, Belçika, Danimarka, Rusya, İngiltere, Almanya, Avustralya ve İsviçre gibi birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Öte yandan Dünyaca ünlü futbol takımı Arsenal ile Yeni Zelanda ve Avustralya'daki bazı rugby takımlarına da Delice tuzu gönderildi.

# Kırıkkale # abd # ingiltere # rusya # danimarka # almanya # avustralya # türk # Güney Kore # isviçre # Yurt # Belçika # arsenal # yeni zelanda # tescil # coğrafi işaret # kaynak suyu