Atlantik programında 2. buluşma

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’ne bağlılıklarını ilan eden 6 siyasi parti, güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakat Metni’ni 28 Şubat’ta açıklayacak. Ankara Bilkent Otel'de 13.30’da açıklanacak metin, genel başkanlar tarafından parti isimlerinin alfabetik sırasına göre imzalanacak.

6 siyasi partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakat metnini açıklayacağı toplantının yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

Millet İttifakı ve bileşenleri Gelecek ile Deva Partisi'nin genel başkanları 12 Şubat'ta Ankara'da güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir zirve yaptı. Bu zirvenin ardından yapılan açıklamada Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’ne bağlılık vurgusu yapıldı.

Batı'ya Osman Kavala ve terör tutuklusu Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması mesajı da veren 6 parti, 28 Şubat’ta mutabakat metnini duyuracak. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları ikinci kez bir araya gelmiş olacak.

Mutabakat metni Ankara Bilkent Otel’de saat 13.30'da başlayacak programda duyurulacak. Önce her partiden birer genel başkan yardımcısı, kamuoyuna açık mutabakat metnini altı eşit parça halinde okuyacak. Ardından kürsüye davet edilen liderler mutabakat metnine parti isimlerinin alfabetik sırasına göre imza atacak.

İmzaların atılmasından sonra altı genel başkan birlikte fotoğraf verecek. Mutabakat metni kitapçığı toplantıdaki konuklara dağıtılacak. Metin ayrıca partilerin teşkilatlarının saha çalışmalarında kullanılmak üzere el kitapçığı şeklinde de basılacak.

Toplantı için 6 parti önce kendi davetli listesini oluşturacak. Daha sonra bu listeler ortak havuzda toplanarak tekleştirilecek. Salgın koşullarında yaklaşık 700 davetlinin olması beklenen toplantıya demokratik kitle örgütleri, meslek örgütleri, sendikalar, baroların temsilcileri ve akademisyenler katılacak.

Başka partilerin toplantıya davet edilip edilmeyeceği konusunda ise henüz net bir karar verilmediği belirtildi.

# chp # ankara # İyi Parti # terör # millet ittifakı # deva partisi # avrupa birliği # saadet partisi # Atlantik # Partisi # Demokrat Parti # Gelecek Partisi # şubat # 6 parti