Selahattin Demirtaş'ın cezası onandı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanına hakaret suçundan aldığı 3 yıl 6 aylık hapis cezası onandı. Mahkeme, kararda hukuka aykırı herhangi bir durumun olmadığına hükmetti.

Terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanına hakaretten aldığı hapis cezası onandı.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 24 Aralık 2015’te İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği gerekçesiyle 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bakırköy 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından da onandı. Yerel mahkemenin mahkumiyet kararının usül ve esas yönünden hukuka uygun olduğu belirtildi.

Selahattin Demirtaş hakkında, 5 ayrı ilde açılan 12 dava bulunuyor. Demirtaş, bu davalarda, "silahlı terör örgütü kurma ya da yönetme", "terör örgütü propagandası yapma", "halkın kin ve düşmanlığa alenen tahrik" gibi pek çok terör suçundan yargılanıyor.

Selahattin Demirtaş hakkında, sadece Diyarbakır Başsavcılığı’nca yürütülen terör soruşturmasında 142 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

# istanbul # pkk # diyarbakır # hdp # soruşturma # terör # mahkeme # dava # adliye # hapis # selahattin demirtaş # Aralık # Cumhurbaşkanına hakaret # diyarbakır başsavcılığı