PAS South'da işçi kıyımı sürüyor

Tekirdağ'daki PAS South fabrikasında sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 14 işçinin işten çıkarılmasının ardından 4 emekçinin daha işine son verildi. Sendikal haklarını kullandıkları işten çıkarılan emekçilerin direnişi 7. gününde devam ediyor.

Tekirdağ Çerkezköy'deki Pas South plastik fabrikasında çalışan 14 işçinin Petrol-iş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılmasının ardından 4 işçinin daha işine son verildi.

Yaklaşık 200 kişinin çalıştığı PAS South fabrikasında işçiler, sendikaya üye olma gerekçelerini, telafi mesaileri ile açıkladı. Buna göre; bir işçi, yaklaşık 1 aylık çalışmanın sonucunda, işveren tarafından 1-2 hafta süren izinlere gönderiliyor. İşçiler, izne gönderilirken, kendi istekleri ile izne çıktıklarına dair bir belgeye imza atıyor. İzinden dönen işçiler, çalışmadıkları günler için telafi mesailerini yapıyor ancak ek ücret almıyor. İşçiler, böylelikle ücretlerinin asgari ücretin üzerine çıkamadığını belirtiyor.

Eylemlerin 6. gününde işten atılan arkadaşlarına destek olan 3 işçi yüz kızartıcı suç gerekçesiyle, 1 işçi de küçülme gerekçesi ile işten atıldı.

İşçiler eylemin 7. gününde "Sendika haklarımızı gasp eden patronlar kaybedecek, direnen işçiler kazanacak!" sloganları atarak bekleyişlerini sürdürüyor.

# Tekirdağ # destek # eylem # işçi # fabrika # sendika # son # petrol iş sendikası