''Sanatı pis amaçlarınıza alet ettiniz''

Orkestra şefi İnci Özdil ve besteci Sıdıka Özdil sosyal medya hesabından, Rusya Devlet Başkanı Putin'in arkadaşı ünlü orkestra şefi Gergiev'e 'Putin'i kına yoksa kovulursun' diyerek 24 saat süre verilmesine, "Yazıklar olsun size AB ve ABD.! Nazilerin Toscanini’ye yaptığının aynısı bu" diyerek tepki gösterdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dostu ve destekçisi olduğu bilinen dünyaca ünlü orkestra şefi Valery Gergiev'e Putin'in saldırısını kınaması için 24 saat süre verildi. Ünlü şef kınama bildirisi yayınlamazsa Münih Filarmoni Orkestrası şefliğinden kovulacak.

Orkestra şefi İnci Özdil ve besteci Sıdıka Özdil sosyal medya hesabından Gergiev'e yapılan bu baskıya tepki gösterdi:

- Yazıklar olsun size AB ve ABD.! Nazilerin Toscanini’ye yaptığının aynısı bu. Neo- Nazi Ukrayna’ya arka çıkıp, sanatı pis amaçlarınıza alet ettiniz! Kınıyoruz!

Orkestra şefi Özdil'in sosyal medya paylaşımı şöyle devam etti:

- Rusya’nın ve dünyanın yıldız orkestra şefi Valeri Gergiev ve piyanist Denis L. Matsuev’e yapılan hadsizliği kabul etmiyoruz. Türk sanatçılar olarak tüm kalbimizle Gergiev’i ve Matsuev’i destekliyor, Nazi ABD ve NATO’ya boyun eğmedikleri için Kutluyoruz.

İnci Özdil, tepkisini Ulusal Kanal ekranlarında yineledi.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # ulusal kanal # türk # nato # Devlet # vladimir putin # tepki # medya # inci özdil # nazi # valery