Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi Beştepe’de kabul etti. Basına kapalı yapılan görüşmede iki lider Rusya ve Ukrayna sahasında yaşanan gelişmeleri ele aldı. Erdoğan ve Bahçeli’nin görüşmede iç siyasetteki gelişmeleri de değerlendirdiği belirtildi.

İki lider sürpriz bir görüşme ile bir araya geldi, iç ve dış siyasetteki sıcak başlıklar ele alndı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki grup toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Beştepe’de MHP liderini kabul etti.

RUSYA VE UKRAYNA'DAKİ GELİŞMELER

İki liderin yaklaşık bir saaat süren görüşmesinde masadaki en sıcak başlık Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı askeri harekattı. Görüşmede, yürütülen diplomasi trafiği, Türk vatandaşların tahliye süreci ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

İÇ SİYASETTEKİ GELİŞMELER

Erdoğan ve Bahçeli iç siyasetteki başlıkları da masaya yatırdı. Ak Parti ile MHP’nin üzerinde çalıştığı Seçim ve Siyasi Partiler Kanunu’nda sona gelinmişti. İki liderin ziyarette çalışmaları değerlendirdiği belirtildi.

Görüşmede ayrıca iki liderin 6 siyasi partinin yuvarlak masa toplantısı ile ilgili de istişarelerde bulunduğu öğrenildi.

# rusya # Ukrayna # erdoğan # mhp # ak parti # devlet bahçeli # türk # tahliye # Devlet # cumhurbaşkanlığı külliyesi # askeri # cumhur ittifakı