Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Rusya Ukrayna savaşındaki son durum, Türkiye'nin diplomasi atakları, ekonomi, Antalya Diplomasi Forumu ve koronavirüs salgını gibi çok sayıda başlık ele alındığı toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklaması yaptı. Erdoğan, artan maliyetlerden muzdarip çiftçiye yönelik destek paketlerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Rusya Ukrayna savaşındaki son durum, Türkiye'nin diplomasi atakları, ekonomi, Antalya Diplomasi Forumu ve koronavirüs salgını gibi çok sayıda başlık ele alındığı toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklaması yaptı. Erdoğan, artan maliyetlerden muzdarip çiftçiye yönelik destek paketlerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- Yeni yönetim sisteminin gücünü ve avantajlarını kriz dönemlerinde çokı daha iyi görebiliyoruz.
- Ülkemizi en sert küresel çalkantılardan en az kayıpla çıkardığımız bir yerde duruyoruz.
- Yurt duşunda hazırlanmış raporu kendi çalışmalarıymış gibi ortaya çıkanların çalışmadıkları açıkça ortadadır.
- Bizim zaten hayata geçirdiğimiz işleri kendi fikirleriymiş gibi söylüyorlar.
- Dünyanın hiçbir yerinde anayasalar da yasalar da da yönetim sistemleri de durağan değildir.
- Antalya Diplomasi Forumu'na dünyanın dört bir yanındaki 17 devlet başkanı katıldı. Antalya Diplomasi Forumu'nda Rusya ve Ukrayna arasındaki temas diplomasi kapılarını açması bakımından çok önemliydi.

ÇAVUŞOĞLU RUSYA'YA GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna krizini görüşmek üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önce Moskova'ya sonra Kiev'e gideceğini duyurdu:

- Antalya Diplomasi Forumu'nun en ses getiren bölümü hiç şüphesiz Rusya ve Ukrayna arasındaki toplantının Türkiye girişimiyle sağlanmasıdır. Bu görüşme diplomasi açısından çok önemliydi.
- Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya'ya gönderiyorum. Her iki taraf ile ateşkes gayretlerini sürdürecek.
- Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nu bugün Rusya'ya gönderiyoruz. Yarın Moskova'da temaslarda bulunacak, perşembe günü de Ukrayna'ya geçecek.
- Kendi planlarımızı kendimiz uygulayamıyorsak bize kimseden fayda yoktur. Bunu tecrübelerimizde gördük.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İÇİN GERİ SAYIM

Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nin 18 Mart'taki açılış törenine ilişkin konuştu:

- Çanakkale hatırasını temsil eden bu projeyi hayata geçiyoruz. Dünyanın dört bir yanından bu projeyi kendi ülkelerinde uygulamak için görmeye gelenler var. Ancak ülkemizde bu projeyi hala anlayamayanlar var. Cuma günü köprünün açılış programında yap-işlet-devret modelini görmek isteyen kulakların, görmek isteyen gözlerin huzuruna getireceğiz.
- Kendi uçağımızı, kendi silahımızı, kendi otomobilimizi geliştirmeyi engelleyen zihniyeti bir daha ülkemize bunu yapmasına izin vermeyeceğiz. Bu anlayışını tarihin tozlu raflarına kaldırana kadar mücadelemiz bitmeyecek.
- 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir araya geldiğimiz sağlık çalışanlarımıza uzun süredir bekledikleri müjdeleri verdik.
- Sıra okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasına geldi. Eğitim konusunda çok önemli adımlar atıyoruz. Eğitime katılan öğrenci sayısında devasa artış sağladık. 2022 yılında 3 bin yeni anaokulunu, 40 bin yeni anasınıfı hayata geçirmeyi istiyoruz.

ÇİFTÇİYE DESTEK MÜJDESİ

Erdoğan, konuşmasının devamında çiftçiye verilecek yeni destekleri açıkladı:

- Barajı ve göleti tamamlanmış tarımsal alanlardaki sulama tesislerini hızla bitireceğiz.
- Çiftçilerimiz tarımsal sulamada kullanacakları enerjiyi daha uygun maliyetlerle elde edecekler.
- Elektrik maliyetlerinde yaşanan artışların çftçilerimizi zorladığını biliyoruz.
- 830 bin hektar alanın daha modern sistemlerle sulanmasını temin ederek, üreticilerimize yıllık yaklaşık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız.
- Sağlayacağımız finansman kolaylıklarıyla sulama faaliyetlerinde güneşten elde edilen elektriğin payını hızla artırmayı planlıyoruz
- Hazine faiz destekli kredi üst limitini çiftçilerimiz için artırıyoruz.
# sağlık # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # koronavirüs # ekonomi # cumhurbaşkanı # Devlet # görüşme # son # mart # kiev