''Kadına karşı şiddet birinci gündemimiz''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu üyelerini kabul etti. Bozdağ, iyi hal indirimindeki yaşanan sorunları ancak Yargıtay’ın ortaya koyacağı içtihatlarla sağlıklı bir zemine oturtulabileceğini söyledi. Bozdağ, göreve geldikten sonra da ilk kez Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu’na başkanlık etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kadına yönelik şiddetle ilgili önemli bir çağrı yaptı. İlk kez Hakimler ve Savcılar Kurulu’na başkanlık etti.

Bakan Bozdağ, Meclis Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu üyelerini kabul etti. Bozdağ, 6’ncı yargı paketi ile iyi hal indiriminde bir düzenleme yapılacağını hatırlattı:

- Türk Ceza Kanunu'nun, halk arasında 'iyi hal' diye bilinen takdiri indirim sebeplerinin uygulanması toplumumuzda infiale yol açmaktadır.

Bakan Bozdağ, ilk derece mahkemelerinde verilen eksik ya da yanlış kararların istinaf mahkemeleri tarafından ikinci defa yargılanmasının yapıldığını da anımsattı. Buradaki bir eksikliğin de Yargıtay tarafından inceleneceğini aktaran Bozdağ, Yargıtay’a çağrı yaptı:

- Kadına yönelik şiddetle mücadele bizim bakanlığımızın birinci gündemimizdir. Şu anda TBMM'nin gündemine gelecek olan teklif içine konan iyi hal indirimine ilişkin sınırlayıcı kuralların sağlıklı uygulanması da ancak Yargıtayımızın yol göstericiliği çerçevesinde mümkün olacaktır.
- Buradan Yargıtay'ın değerli başkanı ve dairelerimizin değerli başkan ve üyelerine çağrıda bulunuyorum, iyi hal indirimindeki yaşanan sıkıntıları ancak Yargıtayımızın ortaya koyacağı içtihatlarla sağlıklı bir zemine oturtabiliriz.

Komisyon Başkanı Öznur Çalık, görüşmede Bozdağ'a komisyonun 912 sayfalık raporunu sundu. 17 başlıkta tespitlerin ve çözüm önerilerinin yer aldığı raporla ilgili bilgi veren Çalık, Bakan Bozdağ'ın kadına yönelik şiddetle mücadeleyi birinci gündem maddesi yapmasının kıymetli olduğunu ifade etti.

Öte yandan Adalet Bakanı Bozdağ, göreve geldikten sonra ilk kez Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu’nun toplantısına katıldı. HSK Başkanı sıfatıyla toplantıya katılan Bozdağ’ı HSK Başkanvekili Mehmet Akif Ekinci, Birinci Daire Başkanı Halil Koç ve HSK üyeleri karşıladı.

HSK Genel Kurulu toplantısı, Bekir Bozdağ başkanlığında basına kapalı yapıldı.

# bekir bozdağ # tbmm # meclis # türk # kadın # HSK # yargı # adalet # hakimler ve savcılar kurulu # halk # türk ceza kanunu # kadına karşı şiddet # Öznur Çalık