AK Parti'den İBB'ye 'ağaç' tepkisi

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, Çırağan Caddesi üzerindeki 112 çınar ağacının kesilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Kanser gerekçesiyle kesilen ağaçlar için İBB ve İmamoğlu'na tepki gösteren Altunay, ''Teknik, idari ve en önemlisi bilimsel açıdan büyük yanlışlar var.'' dedi.

İstanbul Beşiktaş'ta Çırağan yürüyüş yolu üzerindeki çınar ağaçlarının kanser gerekçesiyle kesilmesi ile ilgili.AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

Basın açıklaması yapan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, ağaçları kurtarmak için gerekli çalışmaların yapılmadığını, kesilirken de izin alınmadığını belirtti. Altunay, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından İBB'ye ağaçları kestikleri için cezai işlem uygulandığını açıkladı.

Ağaçlardaki hastalığın ilk kez teşhis edilmediğini hatırlatan Altunay, İBB'nin ağaçları tedavi etmek yerine kesme yoluna başvurduğunu iddia etti:

- Bir gecede 39 tane ağacın kesilmesinin ne anlam ifade ediyor. Daha yıllar evvelinde bu hastalık tespit edildiğinde bununla mücadele edildi. Daha evvel de kesimler yapıldı ama, senede 4-5 adet ağaç kesilerek ve tedavi yöntemi kullanılarak yayılma önlendi. O ağaçlar kurtarılmıştı. Ne yazık ki şimdi baktığımızda üç tane kusuru net olarak gördük. Teknik açıdan da idari açıdan da hata var. En önemlisi bilimsel açıdan büyük yanlışlar var. Teknik açıdan diyorum çünkü, konunun uzmanlarınca yeterince araştırılmadan, incelenmeden böyle bir karar verilmiştir. İdari açıdan da bu Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu‘nun doğal üyesi olan tek bir orman mühendisi var, karar alınırken maalesef bu toplantıda bulunmamış.

AK Parti'li Altunay, diğer ağaçları için de endişeli olduklarını belirtti:

- Orası öyle bir mekan ki tarihi yapıların, kültürel varlıkların iç içe olduğu o tarihi çınarlarla adeta bize bir görsel şölen sunduğu bir caddedir. Ben merak ediyorum. Acaba bundan sonra sırada hangi çınarlar var? Bu tedbirler alınmadıkça, yaptıkları hatalar ve yanlışlar yüzünden diğer çınarlara da bu hastalık sirayet etti mi?
# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # ekrem imamoğlu # beşiktaş # ak parti # açıklama # parti # kanser # teknik