CHP'li belediyelerde vurgun iddiası

CHP'li İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin akçeli ihale belgeleri iddiaları Twitter üzerinden ifşa oldu. İBB’nin 21 milyon TL’lik bir ihaleyi İSBAK’a, İSBAK’ın da bu ihaleyi 15 milyon TL’ye MAF Bilişim ve Yazılım Şirketi’ne devrettiği iddia edildi. CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de 6 aylık sosyal medya yönetimi hizmeti için 375 bin liralık anlaşma yaptığı öne sürüldü.

Akçeli ihale belgesi iddiaları Twitter üzerinden ifşa oldu. Sosyal medya fenomeni olarak bilinen 'Jahrein' lakaplı Ahmet Sonuç, CHP'li İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu belirttiği ihale belgelerini paylaştı.

İddiaya göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 21 milyon lira değerindeki araç bakım onarım hizmetlerinin yapılması ihalesini İSBAK’a devretti. İSBAK da hiçbir şey yapmadan aynı ihaleyi 15 milyon liraya MAF Bilişim ve Yazılım Şirketi’ne verdi.

Şirketin aynı gün içinde 10 milyonluk farklı bir ihale daha aldığı da iddialar arasında yer alıyor.

İddia sahibi sosyal medya fenomeni 'Jahrein' lakaplı Ahmet Sonuç, ihale devirlerinde Melih Geçek ismine dikkat çekti. Melih Geçek İSBAK Genel Müdür danışmanı ve Fokus Bilişim'in de Genel Müdürü. Fokus bilişimin ve iki dev ihaleyi alan MAF Bilişim''in adreslerini paylaşan Jahrein, iki şirketin komşu olduğunu iddia etti. Sonuç paylaşımında ihale ile ilgili “Ahbap, çavuş ilişkisi bitecek, liyakat gelecek' söylemleri dillerden düşmüyor fakat ne hikmetse bu liyakatlı bireyler hep aynı çevreden çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Ahmet Sonuç, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı sosyal medya ihalesi ile ilgili de paylaşım yaptı. Sosyal medya yönetimi için bir yazılım şirketine ödendiğini iddia ettiği makbuzları yayımladı. Yayımlanan belgelerde, 6 aylık sosyal medya yönetimi hizmeti için 375 bin liralık anlaşma yapıldığı görüldü.

CHP'li belediyenin sadece sosyal medya hizmeti için 6 aylık 375 bin liraya anlaştığı şirket adresinin sanal ofis olduğu ve web sitesinin bile bulunmadığı iddia edildi.

# istanbul # ibb # chp # ankara # twitter # Ankara Büyükşehir Belediyesi # ihale # medya # ahmet sonuç # abb # jahrein