Bakan Soylu CHP'nin iddiasını yalanladı

Uyuşturucu ticareti yapanların hapishanede olmadığını iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yanıt geldi. Soylu, 102 bin 291 kişinin uyuşturucu suçundan cezaevinde olduğunu söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü de Kılıçdaroğlu’nun sözlerini yalanladı.

Uyuşturucu ticareti yapanların cezaevinde olmadığı yönündeki iddiaya İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi.

Süleyman Soylu açıklamasında şunları söyledi:

- Çocukken büyüklerimiz bize, yalandan ve haramdan uzak durun derdi. İkisi de insanı tüketir ayrıca unutkanlığı da beraberinde getirir... Bir taraftan zehir tacirlerine yönelik mücadele sürdürürken; bir taraftan da Kılıçdaroğlu'nun patolojik mitomani hastalığı ile uğraşıyoruz.

SOYLU’DAN KILIÇDAROĞLU’NA YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uyuşturucu ticareti yapanların cezaevinde olmadığını iddia etti. Bu iddia üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucuyla mücadele rakamlarını paylaştı. Soylu’nun sosyal medyadan paylaştığı tabloda 102 bin 291 kişinin uyuşturucu suçundan cezaevinde olduğu ve 2021’de 62 bin 868 kişinin gözaltına alındığı yer aldı.

- İş birliği yaptığın büyükelçilerin ülkeleri, devletleri adına gençlerine eroin şırıngası dağıtırken uyuşturucu shopları açarken biz, devletimizin bütün kurumlarıyla tarihinin en kararlı ve en büyük mücadelesini gerçekleştiriyoruz.

KILIÇDAROĞLU’NUN İDDİASI YALANLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı da iddia üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

- Halen cezaevlerinde uyuşturucuya bağlı suçlardan 100 binin üzerinde tutuklu ve hükümlü olduğunu bilmeden “Baronlara” ve “Uyuşturucu satıcılarına’ operasyon yapılmadığını ileri sürmek teşkilatımıza hak etmediği bir iftirada bulunmaktır. Bu iftira daha önce organize suç örgütleri ve yurt dışı kaynaklı olarak defalarca ortaya atıldı ve biz onların hedefini biliyorduk. Ancak bu kez iftirayı CHP Genel Başkanı’ndan duyunca üzüldük.
# chp # açıklama # operasyon # uyuşturucu # kemal kılıçdaroğlu # içişleri bakanlığı # son dakika # süleyman soylu # emniyet # suç