Çanakkale Zaferi yurtta törenlerle kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferinin 107’nci yıl dönümünde yurdun dört bir yanında törenler yapıldı. Muğla ve Balıkesir’de öğrenciler, Antalya’da öğretmenler, Kahramanmaraş’ta itfaiyeciler, Kayseri’de Jandarma, Malatya’da polisler... Türk milleti Çanakkale şehitlerini unutmadı. Şehitliklerde de anma programları düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 107 yıl dönümü yurt genelinde törenler yapıldı. Balıkesir'de tören adresi Seyit Onbaşı’nın Havran ilçesinde bulunan mezarıydı. Askerlerin saygı atışı yaptığı törende, Seyit Onbaşı'nın kızının torunu Muhammet Yıkar da hazır bulundu.

Öğrencilerinin tamamı Çanakkale Savaşları'na katıldığı için 2 yıl mezun veremeyen Balıkesir Lisesinin şehit izcileri temsili uğurlama töreniyle anıldı.

Muğla’da öğrenciler “Çanakkale” koreografisi yaptı. 150 öğrenci okul bahçesinde "Dur Yolcu" yazısı oluşturdu.

Antalya’nın Alanya ilçesinde öğretmenler, dönemin asker kıyafetleriyle ders verdi.

Samsun'da tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yemekhanelerinde yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan "Ecdat Aşı Menüsü" çıkarıldı. 50 bin kamu çalışanına "Çanakkale menüsü" ikram edildi. Kütahya’da da Çanakkale Savaşı'nda askerlerin bir öğünlük yemeği olan üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir ortaokulda tiyatral etkinlik ve yarışmalar düzenlendi.

Kahramanmaraş’ta da itfaiyeciler, Çanakkale şehitlerini su altında Türk bayrağı açarak andı. İtfaiyeciler, su sıcaklığının 3 derece olduğu Yeşilgöz'de 25 metrelik obruğa tüplü dalış yaptı, Türk bayrağı açtı.

İstanbul Üsküdar’dan Bisiklet Peloton Spor Kulübü üyeleri Çanakkale’ye doğru yola çıktı. Pazar günü Çanakkale’de olmayı planlıyorlar.

Edirne’den Kars’a Trabzon’dan Hatay’a, Türkiye’nin bütün illerinde şehitliklerde de anma programları yapıldı.

Malatya’da polisler, Kayseri’de jandarma Çanakkale şehitleri anısına klip hazırladı.

# bursa # istanbul # çanakkale # türkiye # Kahramanmaraş # antalya # tören # muğla # türk # öğrenci # kars # çanakkale savaşı # alanya # çanakkale zaferi # Çanakkale Deniz Zaferi # Çanakkale Savaşları