Erdoğan NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Mart'ta düzenlenecek olağanüstü NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak için Brüksel'e gidecek. Zirvenin ana gündem maddesi Rusya'nın başlattığı askeri operasyon olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler de yapacak.

Rusya'nın başlattığı askeri harekâtla ilgili 24 Mart'ta Brüksel'de olağanüstü NATO Liderler Zirvesi yapılacak.

İttifakın liderleri, sürece ilişkin değerlendirme yapmak için ilk olarak 25 Şubat'ta video konferans yöntemiyle toplandı. Şimdi de Brüksel'de bir araya gelecekler. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da olağanüstü zirveye katılmak üzere Brüksel'e gidecek.

Erdoğan beraberindeki heyetle 23-24 Mart tarihlerinde Belçika'da olacak. Brüksel'de düzenlenecek olağanüstü NATO liderler zirvesine katılacak.

Zirveye Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson da katılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesine katılacak devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler de yapacak.

# rusya # amerika # Ukrayna # erdoğan # cumhurbaşkanı # nato # brüksel # Devlet # Belçika # İngiltere Başbakanı Boris Johnson # mart # Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron # değerlendirme # Almanya Başbakanı Olaf Scholz