Seyit Tümtürk davayı yine kaybetti

Sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılarının Türkiye’deki elebaşı Seyit Tümtürk, Aydınlık Gazetesi'ne açtığı bir davayı daha kaybetti. Aydınlık Gazetesi "CIA yalanlarını camiye taşıdı" başlığıyla Tümtürk'ün Türkiye-Çin ilişkilerini hedef aldığı görüşmelerini manşetine taşımıştı. Gerçeklerin ortaya konulmasında rahatsız olan Seyit Tümtürk açtığı davada yine hüsrana uğradı.

Türkiye ve Çin ilişkilerini hedef alan sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılarının Türkiye'deki elebaşı Seyit Tümtürk, Aydınlık Gazetesi karşısında bir davayı daha kaybetti.

Tümtürk, kamu çalışanı olduğu dönemde müftünün daveti ve valinin izniyle, CIA yalanlarını tarihi Aksaray Ulu Camii’de anlatmıştı. Türkiye Çin ilişkilerini hedef alarak “Çinlilerle biz asla ve asla kardeş olamayız. Çünkü bizim inancımız, bizim dünya ve ahiret inancımız bunlarla bir değil.” demişti.

Aydınlık, Tümtürk'ün bu sözlerini "CIA yalanlarını camiye taşıdı" başlığıyla manşetine taşıdı. Bu haberden rahatsız olan Tümtürk, Aydınlık Gazetesi'ne dava açtı. Kayseri 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Aydınlık Gazetesi muhabiri Ercan Küçük hakkında 87 gün adli para cezası ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı çıktı. Aydınlık avukatlarının itirazi üzerine Kayseri 1. Ağır Ceza'da görülen davada ise Küçük hakkında beraat kararı çıktı.

Kararda hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gözetilmeden, sanığın beraati yerine mahkumiyet kararı verilmesi hukuka aykırı olup, sanık müdafinin itirazının kabulüne dair karar verilmiştir.” denildi. 16. Ağır Cezada yeniden görülen davada 1. Ağır Ceza hakimliğinin kararına uyuldu.

Kararı değerlendiren Aydınlık Gazetesi Avukatı Mehmet Nuri Aytekin, "Sırtını emperyalizme dayayanlar kaybetmeye mahkumdur. Seyit Tümtürk bir kez daha kaybetti. Artık davaya ne kendisi ne avukatı ne de taraftarları geliyor" ifadelerini kullandı.

VATAN PARTİSİ VE ULUSAL KANAL KARŞISINDA DA KAYBETMİŞTİ

Bu Tümtürk'ün kaybettiği ilk dava da değil. Tümtürk, daha önce Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek karşısında üç kere daha kaybetti. Perinçek hakkında ettiği hakaretlerden dolayı yargılanan Tümtürk “alenen hakaret” suçundan ceza almıştı.

Sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılarının Türkiye’deki elebaşı Tümtürk, bir dava da Ulusal Kanal'a karşı kaybetmişti. Ulusal Kanal internet sitesinde yayınlanan ''İşte Seyit Tümtürk'ün terör bağlantısı" başlıklı haberden şikayetçi olan Seyit Tümtürk'ün açtığı davada Ulusal Kanal Genel Müdürü Adnan Türkkan beraat etmişti.

# türkiye # cia # çin # terör # vatan partisi # ulusal kanal # Doğu Perinçek # mahkeme # dava # emperyalizm # Vatan # aydınlık # Partisi # Doğu Türkistan # Seyit Tümtürk