TGB Pakistan'da Türkiye'yi temsil edecek

Türkiye Gençlik Birliği, ilk kez düzenlenecek İslami Gençlik Kurultayı’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere Pakistan’da olacak. 21 İslam ülkesinin gençleri, emperyalist saldırganlığa karşı bir strateji ilan edecek. TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, yola çıkmadan önce havalimanında konuştu. "Pakistan’a müjdelerle gidiyoruz. Emperyalizme karşı insanlığın ön cephesinde savaşan ülkelerin gençliği olarak Atlantik çağının bittiğini ve yeni dünyanın kuruluşunu müjdeleyeceğiz." dedi.

İslam ülkelerinin gençleri emperyalizme karşı bir araya gelecek. İslami Gençlik Birliği, 28-29 Mart tarihleri arasında Pakistan’ın Ketta kentinde İslami Gençlik Kurultayı düzenleyecek.

Asya ve Afrika ülkelerinin bir araya geleceği kurultayda 21 İslam ülkesinin gençleri, emperyalist saldırganlığa karşı bir strateji ilan edecek.

Türkiye’den tek davetli Türkiye Gençlik Birliği oldu. Kurultaya TGB Genel Başkanı Dilek Çınar ve TGB Genel Başkan Yardımcısı Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat katılacak.

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, yola çıkmadan önce havalimanında konuştu. "Pakistan’a müjdelerle gidiyoruz. Emperyalizme karşı insanlığın ön cephesinde savaşan ülkelerin gençliği olarak Atlantik çağının bittiğini ve yeni dünyanın kuruluşunu müjdeleyeceğiz." dedi.

Kurultayla ilgili TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat da açıklama yaptı. ABD'ye ve müttefiki İsrail'e karşı ortak mücadelenin konuşulacağını belirtti.

# abd # türkiye # açıklama # tgb # gençlik # türkiye gençlik birliği # İslam # mart # dilek çınar # Işıkgün Akfırat # Ketta # İslami Gençlik Kurultayı