Teröristlerin korkulu rüyası: Komandolar

Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu'ndaki kursa katılan komandolar, dünyanın en zorlu eğitimini görüyor. Derin kar ve şiddetli soğuklarda muharebe harekatı eğitimi alan komandolar, ulaşılamaz denilen yerlere ileri kayak ve dağcılık teknikleriyle ulaşıyor. Hedefleri imha ediyorlar.

Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda eğitim gören komandolar, teröristlerin korkulu rüyası. Eğitim harekatına katılan komandolar, gösterdikleri başarıyla dosta güven, düşmana korku verdi.

Dünyanın en zorlu askeri eğitimleri arasında gösterilen Komando İhtisas Kursu 8 ay sürüyor. Kursun en zor aşamalarından biri ise güç, cesaret ve kararlılık gerektiren "derin kar ve şiddetli soğuklarda muharebe harekatı" eğitimi.

Bu yıl komando adayları Davraz Dağı'nın 2 bin metrelik rakımındaki eğitimlere katıldı. Akşamları dondurucu soğuktan korunmak için iglolar inşaa eden komandolar, tamamen kardan oluşan nöbet kuleleri, tilki oyuğu, ateş çukuru, kar mağarası gibi yaşam alanları yaptı.

Kış dağcılığı, çığdan korunma ve sakınma, çığda arama kurtarma, ilk yardım ve sıhhi tahliye konularında da üstün yetenek kazanıyor.

Umulmadık yer ve zamanda baskın etkisi yaratarak "düşmanı" etkisiz hale getiren komando adayları, "ulaşılamaz" denilen dağların zirvesine ileri kayak ve dağcılık teknikleriyle çıkıyor. Bembeyaz kamuflajla karda adeta görünmez hale gelen komandolar, sessizce sızdıkları düşman hatlarında terörist hedefleri başarılı atışlarla yerle bir ediyor.

Gözüpek komandolar, eğitim harekatını Torosların zirvesinde Komando Andı okuyarak tamamladı.

# terörist # terör # ısparta # terörle mücadele # kar # kış # komando # toros # dağcılık # eğirdir