Habertürk FETÖ’ye kalkan oldu

Habertürk yayınında FETÖ'cü korundu. "Kübra Par'la Açık ve Net" programına konuk olan Dr. Mehmet Perinçek’in Aydınlık Gazetesi’nin "Ukrayna heyetindeki FETÖ'cü" manşetini gündeme getirdiği anlar, program tekrar kaydından silindi. Tepkiler üzerine Habertürk, programın tamamını paylaştı.

Habertürk FETÖ’ye kalkan oldu. Aydınlık Gazetesi'nin " Ukrayna heyetindeki FETÖ'cü" haberini gündeme getiren Dr. Mehmet Perinçek'in sözlerini sansürlendi.

Habertürk'te yayınlanan "Kübra Par'la Açık ve Net" programında Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul’da yapılan görüşme konuşuldu. Programda Moskova Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Perinçek, Aydınlık Gazetesi'nin manşetine atıfta bulunarak, Ukrayna heyetindeki Rüstem Umerov'un FETÖ ile bağlantısına dikkati çekti.

Dr. Perinçek, Ukrayna heyetinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı başına bir FETÖ'cüyü oturtacak kadar ileri gitmesinin düşündürücü olduğunu söyledi. Sunucu Kübra Par ise, "bunlar çok ciddi iddialar" diyerek Perinçek'in ifadelerine şerh düştüğünü söyledi:

- Fazlasıyla ciddi bir iddiada bulunuyorsunuz, Rüstem Omerov'un bu görüşmelerin merkezinde olduğunu biliyoruz, program etiği olarak şerh koyuyorum...

Perinçek de programda kendi ifadelerine şerh konurken Putin'e yönelik ifadelere şerh konulmadığına dikkat çekti;

- Az önce Putin şunu öldürdü, bunu öldürdü derken hiç şerh koymadınız.

Programın gece saatlerinde yayınlanan tekrarında, Dr. Mehmet Perinçek'in o sözlerinin kayıttan çıkarıldığı görüldü.

Habertürk ekranlarındaki sansüre tepki gösteren Aydınlık Gazetesi, o anları ve Mehmet Perinçek’in açıklamalarını sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı.

Tepkiler üzerine Habertürk, Mehmet Perinçek’e uyguladığı sansürü kaldırmak zorunda kaldı. Yeni paylaşımda programın tamamı yayınlandı.

# istanbul # rusya # fetö # Ukrayna # erdoğan # Perinçek # Putin # fetöcü # oldu # aydınlık gazetesi # Devlet # habertürk # aydınlık # mehmet perinçek # Kübra Par # rüstem umerov