Kurtulmuş ve Tatar KKTC'de görüştü! İki devletli çözüm vurgusu

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptı. Kurtulmuş, Lefkoşa'da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Görüşme sonrası kameralar karşısına geçen Tatar ve Kurtulmuş, Kıbrıs'ta iki devletli çözüm vurgusu yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ilk yurt dışı ziyaretini Lefkoşa'ya yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'u kabul etti.

Görüşmede, Kıbrıs'ta iki devletli çözüm vurgusu yapıldı, KKTC'nin tanınmasına yönelik adımlar değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Doğu Akdeniz'de bir Türk devleti olduğunu vurguladı. Kıbrıs müzakerelerinin ancak egemen eşitlik zemininde yürütülebileceğinin altını çizdi.

- Burada Mavi Vatan'da hakkımızı, hukukumuzu, buradaki birtakım ciddi zenginlikleri gerek doğal kaynaklar gerek hava sahası, gerek Mavi Vatan'daki diğer boyutlarıyla değişen konjonktür, jeostratejik ve jeopolitik gelişmelerle KKTC'nin bu statüsünün daha da yükseldiğini görüyoruz. Bizim ulusal güvenliğimiz, geleceğimiz, milli çıkarlarımız, Türkiye ile birlikte, bu bölgedeki varlığımızı ayrı bir devlet ve egemen bir halk olarak sürdürmekten geçiyor.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda tanınması yönünde çabaların süreceğini belirtti. "Uluslararası alanda tanınma hazır bir KKTC var" dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# ersin tatar # numan kurtulmuş # KKTC # türkiye