AK Partili Çelik NATO'yu sahiplendi: NATO'dan çıkmak "akılsızcaymış"

NATO'nun genişlemesini savunan AK Parti hükümetinden, ABD'nin güdümündeki ittifakı sahiplenen açıklamalar gelmeye devam ediyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "NATO'dan çıkma" ve "NATO'dan Türkiye'yi çıkartma" söylemlerinin "akılsızca laflar" olduğunu savundu.

ABD’nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Wall Street Journal’da yayımladığı makalede, Türkiye’nin, ittifak üyesi gibi davranmadığını belirterek, NATO’dan çıkartılmasının masaya yatırılmasını istemişti.

Bolton’a yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD güdümlü askeri ittifaka sahip çıkarken, Türkiye’deki ABD ve NATO karşıtlarını da hedefe koydu.

Çelik, Türkiye'nin NATO'nun bütün misyonlarında kilit ülke olduğunu savundu.

Cumhur İttifakının ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, John Bolton’un makalesine yanıt verirken hem Türkiye’ye karşı terör örgütlerini destekleyen NATO’yu sert ifadelerle eleştirmiş, hem de NATO’dan çıkma mesajı vermişti.

Türkiye’nin NATO’dan çıkması gerektiğini her açıklamasında dile getiren Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek de AK Parti temsilcilerinin NATO’nun genişlemesini savunan açıklamalarına tepki göstermişti. Perinçek, hükümeti, Türkiye’ye asıl tehdidin ABD’nin güdümündeki NATO’dan geldiği konusunda bir kez daha uyarmıştı.

# devlet bahçeli # cumhur ittifakı # ak parti # Doğu Perinçek # Ömer Çelik # nato