"Babacan HDP'nin 3. eş başkanı gibi davranıyor"

Anayasa'nın ilk 4 maddesini hedef alan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı eleştirdiği için partisinden ihraç edilen Kurucular Kurulu üyesi Musa Malik Yıldırım "Babacan partisini nöbetçi HDP'ye çevirmiş, kendisini de HDP'nin 3'üncü eş genel başkanı gibi davranıyor" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi'ndeki çatlak giderek büyüyor. Kurucu üyeler birer birer ayrılıyor.

Son olarak Anayasa'nın ilk 4 maddesini hedef alan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı eleştirdiği partisinden ihraç edilen Kurucular Kurulu üyesi Musa Malik Yıldırım, önemli bir itirafta bulundu.

"DEMİRTAŞ'A DA MESAJINI İLETİYOR"

Sabah Gazetesi'ne konuşan Yıldırım, Babacan'ın kendini HDP'nin 3. genel başkanı zannettiğini belirtti:

- Demokrasi vurgusu yaparken bile terörün beslendiği kaynaklara su serpmeyi ihmal etmeyen bir görüntü veriyor. Bu görüntüyü aslında Kandil gördü. Demirtaş'a da mesajını iletiyor. Demirtaş'ta Kandil'den almış olduğu mesajı Babacan'a söylüyor. 'Babacan ve partisinin HDP'ye daha fazla yakınlaşması arzusunu olgunlukla karşılıyoruz, Babacan'ın bu emekleri boşa gitmeyecektir' diyor. Babacan partisini nöbetçi HDP'ye çevirmiş, kendisini de HDP'nin 3'üncü eş genel başkanı gibi davranıyor.

"DEMİRTAŞ'A DA MESAJINI İLETİYOR"

Yıldırım, Babacan'ın İHA ve SİHA'yı hedef alan söylemlerine de tepkiliydi:

- Babacan milli denilen her şeye karşı. Gökyüzüne hâkim olamayan bir devlet, bunu hazmedemeyen Babacan ne yapmaya çalışıyor. Gökyüzünde hâkimiyet sağlıyoruz, karada hâkimiyet oluşturduk, denizde hâkimiyet oluşturuyoruz ama Babacan bunları hazmedemiyor. Çünkü Babacan aklıyla konuşmuyor. Babacan başkasının aklıyla konuşuyor.
# ali babacan # deva partisi