PKK'dan Altılı Masa'ya destek: "Onlarla biriz, beraberiz”

Kandil'de köşeye sıkışan PKK elebaşlarından Duran Kalkan, Altılı Masa'ya destek mesajı verdi. Altılı Masa genel başkanlarına bir kez daha “birleşin” çağrısı yapan terörist Kalkan, “her türlü desteği vereceğiz. Onlarla biriz, beraberiz.” İfadelerini kullandı.

Türkiye'nin başarılı operasyonları ile köşeye sıkışan terör örgütü PKK, gözünü 2023 seçimlerine dikti.

CHP ve İyi Parti’nin başını çektiği Altılı Masa'ya destek mesajları veren terör örgütü elebaşlarından Duran Kalkan, Türkiye'nin köklü bir değişim sürecinde olduğunu söyledi.

Terörist Duran Kalkan, Altılı Masa liderlerine bir kez daha “birleşin” çağrısı yaptı. “değişime yönelen herkese her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Terör tutuklusu HDP’li Selahattin Demirtaş da geçtiğimiz günlerde Altılı Masa'ya “ortak aday” çağrısı yapmıştı.

Altılı Masa partilerinden de PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye sıcak mesajlar verildi. Son olarak Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi’nin Genel Sekreteri Kani Torun, “Altılı Masa, HDP ile ortak aday çıkarabilir.” açıklaması yapmıştı.

PKK ve siyasi kolu HDP’nin talepleri arasında yer alan özerklik ve anadilde eğitim konuları Altılı Masa partilerinin programında da yer alıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hukuk ve siyasi işler başdanışmanı Nuşirevan Elçi, Rudaw'a verdiği röportajda, CHP'nin projeleri arasında özerkliğin olduğunu dile getirmişti. Elçi’nin demeci sırasında CHP'nin basın odasındaki Türk bayrağının çıkarılması da dikkat çekmişti.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Anayasa’dan Türk kavramının çıkarılmasına yönelik açıklaması da kamuoyunda tepki çekmişti.

# pkk # altılı masa