TTB'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın kimyasal silah iftirasına ortak olan Şebnem Korur Fincancı’nın başkanı olduğu Türk Tabipleri Birliği heyetini kabul etti. Türk Tabipleri Birliği’nden yapılan açıklamada, “CHP heyeti de TTB ile dayanışma içinde olacaklarını iletti” denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği heyetini makamında ağırladı.

Görüşmede, TTB heyeti, Türkiye’nin terörle mücadelesini ve Türk ordusunu hedef alan açıklamaları nedeniyle tutuklanan Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılması talebini iletti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da katıldığı görüşmede, TTB heyeti Kılıçdaroğlu’na ‘Kazanımlarımız’ adlı kitap ile talepleri içeren bir dosya sundu. Kılıçdaroğlu'ndan taleplerinin Altılı Masaya iletilmesini istedi.

Ziyaret sonrası Türk Tabipleri Birliği’nden yapılan açıklamada, “CHP heyeti de TTB ile dayanışma içinde olacaklarını iletti” ifadeleri kullanıldı. TTB 2. Başkan Ali İhsan Ökten de görüşmede özellikle Şebnem Korur Fincancı’nın tutukluluğunun ele alındığını söyledi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK'nın yayın organına katılarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kimyasal silah iftirası atmıştı. Fincancı, başlatılan soruşturma sonucu tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

# kemal kılıçdaroğlu # chp # Türk Tabipleri Birliği # Şebnem Korur Fincancı # pkk # kimyasal silah