Yeniden Refah da koroya katıldı: HDP’nin kapatılmamasını savundu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, PKK'nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması davasıyla ilgili konuştu. Erbakan, HDP'nin kapatılmasının mağduriyet algısı yaratacağını savundu. “Bu durum PKK’nın ekmeğine yağ sürer” dedi.

PKK'nın Meclis’teki temsilcisi HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesinde açılan davada yasal süreç devam ediyor.

HDP'nin hazine yardımına el konulmasını kararlaştıran Anayasa Mahkemesi heyeti, son olarak HDP’nin davayı seçim sonrasına bırakma talebini de reddetti.

Yargı süreci devam ederken, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı televizyon programında, dava hakkındaki yorumuyla dikkat çekti. Erbakan, HDP'nin kapatılmasının mağduriyet algısı yaratacağını ve PKK’nın ekmeğine yağ süreceğini savundu.


Bugüne kadar Altılı Masa partileri HDP'nin kapatılmasına karşı çıktı.

Vatan Partisi ise, süreci başından beri yakından takip ediyor ve HDP’nin kapatılmasını destekliyor. HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi önünde eylemler başlatan Vatan Partisi, yurt genelinde yaptığı basın açıklamalarıyla da halkın, terör örgütü PKK’nın uzantısı olan HDP’nin kapatılması talebini gündemde tutmaya devam ediyor.

# hdp # Yeniden Refah Partisi # fatih erbakan