BM Genel Sekreteri Guterres Türkiye'ye geliyor

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor. Guteres, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ile yapacağı görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres 25 Nisan'da Türkiye'ye gelecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşecek Guterres'in gündeminde Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna'da başlattığı operasyon olacak.

Guterres, Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin ardından Salı günü Moskova'ya giderek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. Ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile de bir çalışma toplantısı yapacak.

Antonio Guterres, Salı günü Moskova'daki temaslarının ardından Perşembe günü ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile bir araya gelecek.

Diğer yandan Türkiye Rusya ve Ukrayna sahasında yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 24 Nisan'da Volodimir Zelensky ile telefon görüşmesi yaptı. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, müzakere sürecine dair konular ele alındı.

Erdoğan, garantörlük konusuna da ilkesel olarak olumlu baktıklarını dile getirdi.

# türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # cumhurbaşkanı # nato # vladimir putin # Birleşmiş milletler # antonio guterres # 24 nisan # dışişleri # Volodimir Zelenskiy