Henri Barkey kimdir?

Hakkında yakalama kararı bulunan eski CIA danışmanı Henri Barkey kimdir, Televizyon Gazetesinde Halil Nebiler değerlendirdi.

Hakkında yakalama kararı bulunan eski CIA danışmanı Henri Barkey hazırlanan iddianamede, Barkey'in 15 Temmuz darbe girişiminde rol aldığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, şüpheli Henri Barkey'in, Wilson Center'ın Ortadoğu Programı direktörü olarak çalıştığı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Politika Planları bölümünde Ortadoğu, Türkiye, Doğu Akdeniz ve istihbarat konularında görev yaptığı hatırlatıldı.

İstanbul' da doğan, Türk vatandaşlığı bulunan ve çok iyi derecede Türkçe bilen Henri Barkey'in, ABD bürokrasisinde ''Türkiye uzmanı'' olarak tanındığı belirtilen, şüphelinin uzun yıllar ABD'nin Ortadoğu ülkelerine yönelik istihbarat faaliyetlerinde kıdemli analist olarak görev aldığı ve halen Dış İlişkiler Konseyi'nde görevli olduğu aktarıldı.

# istanbul # abd # türkiye # cia # fetö # terör # 15 temmuz # türk # Henri Barkey # doğu # darbe # halil nebiler # barkey # Televizyon Gazetesi # osman kaval # henri