"Onları parlamentonun mensubu olmaya yakıştırmıyoruz''

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Bıden ve sözde soykırım önergesi veren HDP'ye sert tepki gösterdi. ABD Başkanının tarih bilmediğini söyleyen Erdoğan, HDP için ise "Onları parlamentonun mensubu olmaya yakıştırmıyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Türkiye'ye soykırım suçlaması yapan ABD Başkanı Biden ve sözde soykırım tanınsın önergesi veren HDP’ye sert tepki gösterdi.

“Daha geçtiğimiz aylarda Meclisteki grubunun bir diğer üyesinin eli kanlı teröristin biri ile yakın ilişkisinin ortaya çıkması sebebiyle milletvekilliği düşürülen HDP, asılsız Ermeni iddialarının bayraktarlığına soyunarak adeta ısrarla bu ülkenin partisi olmak istemediğini söylemektedir. Evet, biz de doğrusu bunları bu parlamentonun bir mensubu olmaya yakıştıramıyoruz. PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantısı durumunda olan bu hainlerin her şeyden önce bir defa bu milletin vergi ve ücretleriyle beslenmesine benim milletim artık tahammül edemiyor."

Erdoğan, 1915 olayları ile ilgili ABD Başkanı Biden’ın ‘soykırım’ ifadesini kullanmasına da sert tepki gösterdi. “Bu sözlerin hiçbir hükmü yoktur” dedi.

Çeşitli ülkelerin yönetimleri ve parlamentoları tarafından güya tanınan Ermeni iddialarına ilişkin ifadelerin bizim nezdimizde hiçbir hükmü yoktur. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın açıklamasını da bu şekilde görüyor ve tamamı yalan, yanlış bilgiler üzerine kurulu olduğu için üzerinde durmaya değer bile bulmuyoruz. Sayın Biden'ın önce Ermenilerle olan bu tarihi gayet iyi öğrenmesi lazım, gayet iyi bilmesi lazım. Bunları bilmeden kalkıp da Türkiye'ye meydan okumaya kalkmasını bizim bağışlamamız mümkün değil.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin güvenliğinin sınırları dışında başladığı anlayışıyla yürüttükleri operasyonların devam ettiğini belirtti.

"Neredeyse 40 yıldır terör örgütünün üstlenme, barınma, eğitim, lojistik amacıyla kullandığı sarp dağları, mağaraları, vadilerin hepsini de birer huzur ve güven yuvası haline getirmekte kararlıyız.. Sadece 2022 yılında son operasyonlar da dahil olmak üzere güney sınırlarımızda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1000'i bulmuştur. Hiçbir şehidimizin kanı yerde bırakılmamış, ülkemize yönelik hiçbir saldırı cevapsız kalmamıştır."

Fahiş fiyat artışlarıyla mücadeleye de değinen Erdoğan, Çarşı-pazardaki ateşi söndüreceğiz." dedi.

"Bundan sonra milletimizin temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını sebepsizce artıranlara karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğimizi açıkça ilan ediyorum.''
# abd # türkiye # hdp # bakanlar kurulu # terör # cumhurbaşkanı # recep tayyip erdoğan # ermeni # son # Partisi # 1915