Türkiye - Venezuela arasında iş birliği

Venezuela-Türkiye Ortak İşbirliği Komisyonu 3’üncü toplantısı yapıldı. İki ülke arasında turizm, havayolu, sağlık alanı gibi önemli ticari konularda anlaşmaya varıldı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Türkiye'nin ülkelerini her koşulda desteklediğini, yardım etmek için her zaman Venezuela halkının yanında olduğunu söyledi.

Türkiye Venezuela ile işbirliğinde yeni adımlar attı. Venezuela-Türkiye Ortak İşbirliği Komisyonu 3’üncü toplantısı tamamlandı. Komisyonda iki ülke arasında 7 anlaşma ve ortak bildiri imzalandı.

Toplantıya Türkiye’yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı. Çavuşoğlu, Türkiye'nin Venezuela'ya yapılan tek taraflı yaptırımların karşısında olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a selam göndererek konuşmasına başlayan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, iki ülke arasındaki dostluğa vurgu yaptı.

Maduro, Türk iş adamlarına Venezuela'ya yatırım çağrısı yaptı.

Türkiye ile Venezuela arasında KOBİ'ler, turizm, havayolu sağlık gibi önemli ticari konularda ikili anlaşmalara imza atıldı.

# sağlık # türkiye # cumhurbaşkanı # türk # Venezuela # yatırım # turizm # çavuşoğlu # maduro # dışişleri # bakan Çavuşoğlu