Orman yangınlarına karşı uyarı

Yaz aylarının gelişi piknik alanlarında cıvıl cıvıl görüntülere sahne oluyor. Ancak mesire yerleri ve piknik alanlarında mangal yakmak isteyen yurttaşların dikkat etmesi gerekiyor. Mangal yakmak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulunan Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, ateşin düzgün bir şekilde söndürülmesi gerektiğini söyledi.

Sendika Başkanı, mangal severlerin dikkat etmesi gerekenleri bir bir sıraladı.

Yazın gelmesiyle birlikte mesire ve piknik alanlarında mangala gitmek isteyen vatandaşlara uyarılarda peş peşe geliyor. Öz-Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, mangal ateşinin düzgün bir şekilde söndürülmesi gerektiğini söyledi.

- Halkımız mangal ateşinin söndürüldüğünden emin olması gerekiyor, piknik yapıldıktan sonra piknik yapılan alanın temizlenmesi, cam ve yanıcı hiçbir şey bırakılmaması gerekir. Piknik ve orman çevrelerine vatandaşlar araçlarında giderken camlarından sigara izmariti atmaması gerekiyor. Rüzgârın etkisi ile bir kıvılcım telafisi imkânsız sonuçlara dönüşe biliyor. Yanan bir yer 40-50 yılda eski haline anca gelebiliyor. Bir çam fidanı 50 kişinin karbondioksitini temizleyen değerli bir varlığımızken anlık bir ihmal yüzünden canlarımızdan kopmamız çok kötü olacaktır.
Aslan, piknik alanlarında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

- Piknik alanlarına gidenler mutlaka yanlarına çöp poşeti alarak tıpkı evlerinde olduğu gibi piknik alanındaki çöpleri çöp poşetlerini atmaları gerekmektedir. Özellikle pikniğe giden kişilerin mangal kömürünü yanında götürmesi gerekmektedir, ben dalları kırar, ateş yakarım mantığı yeşil vatanımıza ihanettir.

Diğer yandan sendikanın bu uyarısının ardından İzmir Valiliği'nden önemli bir karar geldi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, orman yangınlarının önüne geçilmesi amacıyla 1 Haziran'dan itibaren giriş yasağı getirilen ormanları açıkladı.

Sendika Genel Başkanı Settar Aslan da İzmir Valiliği'nden gelen bu kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Aslan, "Aynı kararı Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerimizde görev yapan bütün valililerimizden de bekliyoruz" dedi.

# izmir # yangın # orman # karadeniz # piknik # yaz # Orman İş