Ziyaretlere Vatan Partisi ile başladı

Çin'in Ankara Büyükelçiliğinde görevine yeni atanan Kültür Müsteşarı Qin Li, ilk siyasi parti ziyaretini Vatan Partisi’ne yaptı. Heyet, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ile bir araya geldi. Görüşmede yükselen Asya çağında Vatan Partisi ve Çin Komünist Partisi’nin tarihi dostluğu ve yeni iş birliği olanakları ele alındı.

Ankara ve Bejing ilişkileri değerlendirildi, yeni iş birliği alanları konuşuldu.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinde görevine yeni atanan Kültür Müsteşarı Qin ( Kuin) Li, ilk siyasi parti ziyaretini Vatan Partisi’ne yaptı. Yeni Kültür Müsteşarı Qin Li ve beraberindeki heyeti Vatan Partisi Genel Sekreter Özgür Bursalı karşıladı.

Vatan Partisi heyetinde Genel Sayman Yıldırım Gençer ve Uluslararası İlişkiler Bürosu yöneticisi Yusuf Tunçer de yer aldı.

Görüşmede yükselen Asya çağında Vatan Partisi ve Çin Komünist Partisi’nin tarihi dostluğu ve yeni işbirliği olanakları değerlendirildi.

Vatan Partisi Genel Sekreter Özgür Bursalı ziyaretle ilgili şu ifadeleri kullandı:

- Asya’dan yükselen çağdaş uygarlığı Türkiye ve Çin olarak birlikte kucaklıyoruz. Önümüzdeki yüzyıla Türkiye-Çin işbirliği ve dostluğu damgasını vuracak. Atlantik’ten kopup zincirlerini kıran Türkiye, Çin’le birlikte Asya uygarlığının öncü konumlarında olacak. Sayın Müsteşar ile bu koşulların bize sunduğu yeni kültür iş birliği olanaklarını değerlendirdiğimiz çok verimli ve somut bir görüşme yaptık. Yeni dünyanın insan odaklı felsefesini, kültürünü, birikimini birlikte yükselteceğiz.
# ankara # türkiye # çin # vatan partisi # büyükelçi # asya # siyasi parti # Kültür # Çin Halk Cumhuriyeti # Atlantik # Partisi # Özgür Bursalı # büyükelçilik # çkp # Çin Komünist Partisi # yusuf tunçer # Yıldırım Gençer