''Kendine gel, Türkiye ile dans etmeye kalkma''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’ye olası operasyonun ayrıntılarını açıkladı. Erdoğan, Tel Rifat ve Menbiç’i işaret ederek, “Teröristleri temizliyoruz” dedi. Yunanistan’daki ABD üstlerine tepki gösteren Erdoğan, Atina yönetimine de "Kendine gel, tarihten hiç ders almıyor musun? Türkiye ile dans etmeye kalkma." uyarısı yaptı.

Bu sözlerle operasyonun ayrıntılarını açıkladı, net mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Suriye’ye olası operasyonun hedefini ve sonraki adımlarını açıkladı:

- Güney sınırlarımızı korumada yeni bir safhaya geçiyoruz. Tel Rıfat ve Menbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız.

NATO’nun güvenlik kuruluşu olduğunu söyleyen Erdoğan, Yunanistan’daki ABD üslerine de tepki gösterdi:

- Yunanistan'da ABD üslerinin kurulmasına imkan hazırladı mı? Hazırladı. ABD'de Rum lobisi imiş, Kongre'de aleyhimize sözler edecek. Biz artık bunlardan bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır, olmazsan kusura bakma.

Cumhurbaşkanı, Atina yönetiminin kışkırtıcı adımlara devam ettiği sürece ikili görüşmelerin yapılmayacağını da açıkladı:

- Yunanistan'la anlaşmamız vardı, dün Dışişleri Bakanıma da söyledim. Yüksek Düzeylik Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk Yunanistan'la. Bunlarla artık ikili görüşmeleri yapmıyoruz. Bu Yunanistan maalesef yola gelmeyecek.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik süreci de Erdoğan’ın gündemindeydi:

- Türkiye'ye parasıyla vermedikleri silahları terör örgütüne bilabedel aktaranlar terör örgütü sıfatını hakeder. Teröriste böyle pervasızca yol veren bi,r ülke mi bir tehdit karşısında bizimle beraber mücadele edecek. Bizim harekatlarımıza işgal diyecek kadar olanlar mı ortak düşmana karşı yanımızda yer alacak. Bu sorulara tatmin edici net cevaplar bulmadan, bağlayıcı belgeler görmeden tavrımızı değiştirmeyeceğiz.

Erdoğan grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da sert sözlerle eleştirdi:

- Tüm terör örgütlerinin siyasi uzantıları ile beraber en şiddetli şekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu? Türkiye'nin PKK'ya karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu? İsveç ve Finlandiya'nın MATO üyeliği tartışmasında ortaya çıkan Batı'nın terör örgütlerine karşı riyakar tutuma karşı devletinin izlediği politikanın yanında mı? Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de verdiği milli mücadelede ülkesinin safında mı? Yüreği yetip 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?

# abd # türkiye # amerika # yunanistan # erdoğan # pkk # suriye # terör # güvenlik # cumhurbaşkanı # menbic # recep tayyip erdoğan