"Elimizden geleni yaptık ama Türkiye geri adım atmayacak"

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, Türkiye'nin olası Suriye operasyonuyla ilgili konuştu. Leaf, Türkiye'yi vazgeçirmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ancak Ankara'nın "geri adım atacağını" düşünmediğini söyledi.

Türkiye'nin olası Suriye operasyonu ABD'nin sıkı takibinde. Daha önce operasyona karşı olduklarını söyleyen ABD'den yeni bir açıklama daha geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, Türkiye’nin olası Suriye operasyonuyla ilgili konuştu.

Türkiye ile olası bir operasyonu önlemek üzere görüşmeler yaptığını belirten Leaf, operasyonunun, ABD'nin Suriye'deki misyonunu da tehlikeye atacağını belirtti. Türkiye'yi operasyondan vazgeçirmek için çabaladıklarını söyledi.

"Türkiye geri adım atacak mı?" sorusuna ise Leaf, "Kaygılarımızı ifade ediyoruz ama şu anda sadece bu konuda değil diğer konularda da karşılık vermeye yanaşmıyorlar. Dolayısıyla açık olmak gerekirse geri adım atmıyorlar." yanıtını verdi.

Suriye'de Beşar Esad yönetiminin halen iktidar olması da ABD'li diplomatın gündemindeydi.

Esad'ın düşeceği konusunda hiçbir zaman emin olmadığını söyleyen Leaf, bu tür rejimlerin kolay kolay yıkılmadığını belirtti.

# abd # türkiye # amerika # açıklama # suriye # operasyon # terörle mücadele # beşar esad