"Şakamız yok, adaları silahlandırmaktan vazgeçin"

Efes-2022 Tatbikatı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atina'ya uyarı mesajı verdi. Yunanistan'ı adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye çağıran Erdoğan, "Şakamız yok. Aklınıza başınıza toplayın” dedi. Bölücü terörle mücadeleye de değinen Erdoğan, Suriye ve Irak’ta operasyonların süreceğini vurguladı. “Sınırlarımızda terör koridorları kurulmasına izin vermeyeğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir Seferihisar'da yapılan Efes-2022 Tatbikatı'nda konuştu. Yunanistan, ABD ve NATO’ya dikkat çeken mesajlar verdi.

SAYIN MİÇOTAKİS HERHALDE ADALARA TURİSTİK ÇIKARMA YAPIYOR

Erdoğan, konuşmasının büyük bir kısmını, ABD’nin de desteğiyle Ege’de gayriaskeri statüdeki adaları silahlandıran Yunanistan’a ayırdı. “Şakamız yok, aklınızı başınıza toplayın” diyerek Atina yönetimini uyardı:

yunanistan'ı gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Yunanistan'ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyoruz. kendine gel.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz’de de kararlılık mesajı verdi:

- Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama ve sondaj faaliyetlerimizi de birleşmiş milletler uygulamaları ve diğer uluslararası teammüllere uygun şekilde sürdüreceğiz. Yetki alanlarımızda bize rağmen herhangi bir tasarruf veya işlem yapılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz.

Erdoğan’ın gündeminde Suriye’ye olası askeri harekat da vardı:

- Harekatlarımızla sınırlarımızı 30 kilometre derinliğinde bir güvenlik hattıyla koruma altına alma kararlılığımızı adım adım hayata geçiriyoruz. Ülkemizin sınırları dibinde terör koridorları oluşturulmasına asla izin vermeyeceğimizi bunun için güvenlik hattımızın eksik kalan kısımlarını mutlaka tamamlayacağımızı burada bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK ve sınır ötesi operasyonlarla ilgili ABD ve NATO ülkelerini de uyardı:

- Hiç bir gerçek müttefikimizin ve dostumuzun da ülkemizin bu meşru güvenlik kaygılarına karşı çıkmayacağını bilhassa da tercihini terör örgütlerinden yana kullanmayacağını umut ediyoruz.
# abd # türkiye # yunanistan # erdoğan # pkk # suriye # terör # cumhurbaşkanı # nato # Atina # recep tayyip erdoğan # harekat # miçotakis