Mavi Vatan'da yeni insansız araçlar göreve başladı

Savunma Sanayisinde insansız deniz aracı projeleri, hız kesmeden devam ediyor. Sürü İDA ailesine MİR de katıldı. Milli İinsansız Deniz Araçları sahada birlikte göreve çıktı.

Sürü İnsansız Deniz Aracı projesinde yeni bir aşamaya geçildi. Sürü İDA ailesinin yeni üyesi “ MİR” ilk kez görüntülendi.

Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesindeki projede daha önce geliştirilen ALBATROS-S Sürü İDA ile MİR ilk kez birlikte göreve çıktı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, iki farklı boy ve kabiliyette İDA ile saha denemesini başarıyla tamamladıklarını belirtti. Demir, projeyle, insansız deniz araçlarının sürü halinde farklı formasyon ve görevlerde kullanılmasını hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Demir, sürü İDA’ların sistemleriyle ilgili de bilgiler verdi:



- Sürü kabiliyetli İDA’larımız, yerli ve milli özgün haberleşme sistemi, kontrol sistemi, çoklu ve yedekli haberleşme sistem mimarisi, GNSS karıştırması altında göreve devam edebilme gibi kabiliyetlere sahip. Geliştirilen altyapı, herhangi bir İDA'nın sürü unsuru olarak eklenmesine veya sürüden ayrılmasına imkan sağlıyor. İnanıyorum ki İDA'lar, sürü halinde Mavi Vatan'ın korunmasında önemli operasyonel kabiliyetler sunacak.
# yunanistan # milli # ege # doğu akdeniz # Deniz # Mavi Vatan # insansız deniz aracı # Mir