Deva Partisi emniyete savaş açtı: Yeneroğlu ırkçılık kışkırtması yaptı

İstanbul Kadıköy'de polise atılan yumruğun ardından bu kez de Deva Partisi, Emniyete savaş açtı. Deva Partili Mustafa Yeneroğlu ile bir polis memuru arasında Somali restoranı önünde tartışma yaşandı. Deva Partisi’nin kışkırtmasına Emniyet Genel Müdürlüğü yanıt verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Emniyet’i hedef aldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde pankart açan 3 TİP'li vekilin polise saldırması, İstanbul Kadıköy’de PKK’ya yakın bir milletvekilinin polise yumruk atması… Polisleri hedef alan bu olaylardan sorna bu kez de Deva Partisi Emniyet’e savaş açtı.

Ankara Kızılay’da, Somali restoranının açılışında İçişleri Başkanlığı ekipleri denetim yaptı. Bu esnada iş yerinin tabelasını uygun görmeyen ekipler, tabelanın çıkarılmasını istedi. Denetim esnasında Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bir polisle tartışarak “Irkçılık” yaptığını savundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Yeneroğlu’nun kışkırtmasıyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada tabelada yazan isimle ruhsattaki ismin farklı olduğu, tabelanın da standartlara uymadığı kaydedildi.

Açıklamada denetim esnasında içeride bulunan milletvekilinin dışarı çıkarak, polislerin yaptığı işlemi kışkırtarak engellemeye çalıştığı da ifade edildi. “Söz konusu milletvekilinin ırkçılık yapıldığını iddia etmesi de ayrı bir garabettir” ifadelerine yer verildi.

Deva Partili Yeneroğlu’nun polise hem fiziksel hem sözlü hakaretlerde bulunduğu da kaydedildi. “Bu hakaretlere ekiplerimiz tarafından sabırla karşılık verilmiş ve hukuka aykırılık oluşturan olaya personelimizce doğru şekilde müdahale edilmiştir” denildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, görevi başındaki memura yönelik tahrik, hakaret ve tehdit gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacağını da duyurdu. İş yeri sahibince dile getirilen “Tenimden dolayı böyle davranıyorlar” ifadelerinin iftira olduğu ve oyunun diğer bir parçası olduğu söylendi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da açıklama üzerinden Emniyeti hedef aldı. Kışkırtmayı sürdüren Babacan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a seslendi:

- İpe sapa gelmez lafların yer aldığı açıklama, devletin kurumsal yapısındaki bozulmanın yeni bir belgesidir. Sayın Şentop, bu milletin bir vekili, yürütme gücü ile susturulmaya çalışılmaktadır. Neden susuyorsunuz?
# istanbul # ankara # pkk # meclis # milletvekili # ali babacan # deva partisi # Temmuz # Partisi # Mustafa Yeneroğlu # polise yumruk