Diyarbakır anneleri HDP'den hesap soruyor

PKK’ tarafından çocukları dağa kaçırılan Vanlı ve Diyarbakırlı ailelerin, HDP il binası önündeki eylemleri devam ediyor. Mağdur aileler PKK’nın siyasi uzantısı HDP’den, çocuklarını alana kadar eylemlerini sürdürmeye kararlı.

Vanlı ailelerin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde yaptıkları eylemler kararlılıkla devam ediyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan aileler, çocuklarına kavuşana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylüyor.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP aleyhinde slogan atarak HDP İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü. Ardından aileler, yüksek sesle müzik açan ve cama çıkan HDP’lilere, tepki gösterdi.

Eyleme katılan anne Saliha Mert, HDP binasından açılan müziklerle seslerinin bastırılamayacağını kaydetti.

Oğlunun 8 yıl önce kandırılarak dağa götürüldüğünü belirten Mert, çocuklarını HDP’den alana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

24 yaşındayken 2014’te kandırılarak dağa götürülen oğlu için eyleme katılan Fevzi Yağmur da, çocuğuna, “Devletimize teslim ol!” çağrısında bulundu.

HDP Diyarbakır İl Binası önünde de evlat nöbeti sürüyor. Çocuklarını PKK’nın elinden almakta kararlı olan aileler evlatlarına “ kaçın gelin” çağrısında bulundu.

# pkk # diyarbakır # hdp # pyd # terör # van # mücadele # yağmur # diyarbakır anneleri