Denizaltı kurtarıcısı TCG Alemdar

Türk Ordusu Mavi Vatan’da dosta güven, düşmana korku salmaya devam ediyor. Türk Donanması’nın kurtarma gemisi TCG Alemdar, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı açıklarında satha çıkış kabiliyetini kaybeden bir denizaltını kurtarma eğitimi yaptı. Gemi mürettebatı planlanan eğitimi başarıyla tamamladı.

Görüntüler Aksaz Deniz Üs Komutanlığı açıklarında eğitime çıkan kurtarma gemisi TCG Alemdar’dan. Gemi Mürettebatı satha çıkış kabiliyetini kaybeden bir denizaltını kurtarmak için hazırlık yapıyor.

Denizaltının önce yeri tespit edildi. 70 metre derinlikte bulunan deniz altı TGC Alemdar Gemisine sabitlendi.

Uzaktan kumanda edilen su altı cihazıyla denizaltının durumunu gözlemleyen ekip, daha sonra denizaltındaki personele "Acil Yaşam Destek Paketi" ulaştırdı.

Dalgıç ekip, özel donanımlarla denizaltına havalandırma sistemi kurarak, denizaltına oksijen desteği verdi.

Görevlerini tamamlayan dalgıç ekibi olası bir vurgun ihtimaline karşı basınç odasına alınırken, bir yandan da satha çıkarılan deniz altındaki kazazedeler tedavileri alanlarına yönlendirildi.

Kurtarma eğitimini başarıyla tamamlayan TCG Alemdar mürettebatı görev yerine döndü.

Türk Deniz Kuvvetlerinin envanterindeki 90 metre uzunluğunda, 19 metre genişliğinde ve 4 bin 171 ton ağırlığındaki TCG Alemdar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine 2017 yılında girmişti.

# türkiye # yunanistan # türk # ege # doğu akdeniz # Mavi Vatan # deniz kuvvetleri # denizaltı # tcg # tespit