Cinsiyetsizleştirme propagandası devlet üniversitelerini hedef aldı

AB fonlarıyla dayatılan "cinsiyetsizleştirme" propagandası devlet üniversitelerini hedef aldı. Ankara'daki 8, İstanbul'da 12 devlet üniversitesinde sivil toplum kuruluşları tarafından LGBTİ+ projesi başlatıldı. Çürümeye teslim olmayacaklarını belirten Türkiye Gençlik Birliği, projeyle ülkemizde kimlik siyaseti ikliminin yaratılmak istendiğini söyledi.

Batı fonları ile topluma dayatılan cinsiyetsizleştirme projesini üniversitelerde yaymak için düğmeye basıldı. Tepki vatansever gençlerden geldi.

Ankara'daki 8, İstanbul'da 12 devlet üniversitesinde sivil toplum kuruluşları tarafından LGBTİ+ projesi başlatıldı. Konuya ilişkin üniversitelerden bir açıklama gelmedi.

Sosyal medya hesapları üzerinden sponsorlu paylaşımlar yapan proje yürütücüleri, AB fonlarıyla çalışmalar yürüten ÜniKuir Derneği ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi. İki kuruluş, “LGBTİ+ Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Haritalama ve İzleme Projesi”ne ilişkin internet sitelerinde açıklama yaptı.

Açıklamada, “Üniversitelerde maruz kaldıkları ayrımcılıkları izleyerek İstanbul ve Ankara’da 20 devlet üniversitesinde, kapsamlı bir izleme yapmayı amaçlıyoruz" denildi.

Proje kapsamında, üniversitelerde odak grup görüşmeleri, mevzuat ve müfredat incelemesi ile politika analizlerinin yapılacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca LGBTİ+ Hakları ve LGBTİ+’lara Yönelik Ayrımcılık Raporu isimli iki rapor hazırlanacağı ifade edildi.

Projeye tepki Türkiye Gençlik Birliği'nden geldi. TGB Ankara İl Başkanı Can Aybars, hazırlanacak raporlarla Türkiye'de üniversitelerin hedef alınmak istendiğini vurguladı. Aybars, şunları söyledi: 


- Sözde hak mücadelesi veren ama aslında insanlığı doğasına, kültürüne, milli değerlerine yabancılaştırmayı görev edinmiş LGBTİ örgütlenmeleri AB desteği ve fonları ile Türk gençliğine saldırmaya çalışıyor. Ortaya çıkan raporda, sözde LGBTİ haklarının durumunu denetleme ve Türkiye'nin üniversitelerini hedef alma amacından başka bir şey yoktur. Türk gençliği, üniversitelerde LGBTİ çürümesine teslim olmaz. 
# istanbul # ankara # türkiye # açıklama # türk # Devlet # ab # batı # üniversiteler # lgbti # cinsiyetsizleştirme