Vatan Partisi'nin NATO'dan çıkalım kampanyası dünya basınında

Vatan Partisi'nin “NATO’dan çıkılsın” açıklaması, Rusya, İran ve Kazakistan basınında geniş yer buldu. Ajanslar, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’in açıklamasını, “Türk siyasetçi, Hükümeti NATO’dan çekilmeye çağırdı” başlığıyla duyurdu. Haberlerde, Vatan Partisi’nin NATO'ya karşı bağımsızlık temelli bir politika benimsediği vurgulandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in “ NATO’dan çıkalım, bağımsız ve üreten Türkiye’yi kuralım" açıklaması, bölge ülkelerinde geniş yankı buldu. Rusya, İran ve Kazakistan basını, açıklamayı manşetlerine taşıdı.

Rusya Devlet Radyosu Sputnik, açıklamayı, "Türk siyasetçi, yetkilileri ülkeyi NATO'dan çıkmaya çağırdı" başlığıyla duyurdu. Rus Tass ajansı da "Türk siyasetçi, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç ile yaptığı anlaşmayı hata olarak nitelendirdi" başlığını kullandı.

Rus Lenta sitesi, haberinde, Vatan Partisi’nin Türkiye’nin Avrasya ile yakın ilişkilerini savunduğu bilgisine yer verdi. Ankara'yı, Kırım'ı Rusya toprağı olarak tanımaya çağırdığı hatırlatmasını yaptı.

Rus basının haberlerinde, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’in, “NATO’dan çıkmanın Türkiye’nin ekonomik geleceğini olumlu etkileyeceği ve enerji krizini aşabileceği” görüşüne vurgu yapıldı.

İran'da yayın yapan Fars haber ajansı ise, "Türk siyasetçi Erdoğan'ı Rusya'ya sırt çevirdiği için sert bir şekilde eleştirdi" başlığını kullandı. Hükümetin İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğine “evet” diyerek, ittifakın genişlemesine izin verdiğine dikkati çekti.

Kazakistan'ın önde gelen haber sitelerinden kt.kz , Doğu Perinçek’in açıklamalarını "Vatan Partisi hükümeti NATO'dan çekilmeye çağırıyor" başlığıyla verdi. Vatan Partisi’nin NATO'ya karşı bağımsızlık temelli bir politika benimsediği vurgulandı.

sm.news sitesi de Doğu Perinçek’in Türkiye’nin bağımsızlığı ve ekonomik geleceğine ilişkin ifadelerine dikkat çekti.

# ankara # türkiye # rusya # erdoğan # iran # vatan partisi # isveç # Doğu Perinçek # nato # Devlet # kazakistan # Avrasya # kırım # Partisi # Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek # finlandiya # rus basını # Fars Haber Ajansı