Türkiye ve BAE'den ortak yatırım çalıştayı

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri heyetleri yatırım çalıştayında bir araya gelecek. Çalıştayda enerjiden, otomotiv ve havacılığa pek çok sektörde iş birliği imkanları ele alınacak.

Ankara'nın körfezdeki diplomasi trafiğinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türkiye’ye yapmayı planladığı yatırımlar da netleşiyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, normalleşme süreci kapsamında iki ülke arasında yatırım çalıştayı düzenlenecek. Açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerde yeni bir döneme girildiği vurgulandı. Bu kapsamda 3 bakanın sektör temsilcileriyle birlikte yatırım imkanlarını somutlaştırmak üzere Türkiye’ye geldiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma ofisinde 13 Temmuz’da yapılacak çalıştayda, bakanlıklar arasında ikili görüşmelerin yanı sıra, enerjiden, otomotiv ve havacılığa pek çok alanda sektör temsilcileri potansiyel iş birliği imkanlarını değerlendirecek. Çalıştayda ayrıca, "Uzayın Barışçıl Kullanımı, Uzay Bilimi, Teknolojileri ve Uygulamaları Alanlarında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" da imzalanacak.

İki ülke heyeti bugün saat 10.00'da görüşme gerçekleştirecek. Görüşmelerin ardından saat 11.00'da Türkiye- BAE Yatırım Çalıştayı başlayacak.

# istanbul # ankara # türkiye # cumhurbaşkanlığı # Birleşik Arap Emirlikleri # Temmuz # BAE # ülke # diplomasi # Uzay bilimi # Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı # Dolmabahçe Çalışma Ofisi