Erdoğan, Putin ve Reisi Tahran'da görüşecek

Tahran 19 Temmuz'da kritik 3'lü zirveye ev sahipliği yapacak. Açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'dan geldi. Peskov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Tahran'da buluşacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi tarihi görüşmede bir araya gelecek. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, 3 liderin 19 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da buluşacağını duyurdu.

Gazetecilere konuşan Peskov, Putin’in gelecek hafta Tahran’a gerçekleştireceği ziyaret sırasında Erdoğan’la görüşeceğini açıkladı.. Peskov, “Üçlü görüşmenin yanı sıra elbette ikili görüşmeler de olacak. Putin ile Erdoğan arasında üst düzey temasların olacağını bildirmiştik. Bir görüşme orada da olacak” dedi.

Üçlü görüşmenin Putin, Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi arasında olacağı bilgisini veren Peskov, “Tahran ziyareti için hazırlık yapılıyor. Astana sürecinin garantör ülkelerinin liderleri arasında burada bir görüşme yapılacak. Bu bilindiği üzere, Suriye’ye istikrar getirilmesi süreci kapsamında” ifadelerini de kullandı.

# türkiye # rusya # erdoğan # iran # Putin # suriye # cumhurbaşkanı # reisi # ibrahim reisi # İran cumhurbaşkanı İbrahim Reisi # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # Temmuz # tahran # üçlü zirve