Suriye'nin kuzeyine operasyon ABD'yi telaşlandırdı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapmayı planladığı olası operasyonla ilgili ABD'den yeni bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakan Yardımcısı Dana Stroul, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine herhangi bir askeri operasyon yapmasına çok sert bir şekilde karşı çıkıyoruz" dedi.

Türkiye'nin teröre karşı mücadelesi ABD'yi rahatsız ediyor. Suriye'nin kuzeyine yapılması planlanan olası operasyonla ilgili Washington yönetiminden bir itiraz daha geldi.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Dana Stroul, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine herhangi bir askeri operasyon yapmasına çok sert bir şekilde karşı çıkıyoruz" dedi.

Ankara ve Washington arasında bu operasyonun yapılmaması konusunda bir dizi görüşmelerin yapıldığı aktarılırken Türk yetkililerin ikna edilemediği belirtildi.

Türkiye'nin olası bir askeri operasyonundan DEAŞ'ın faydalanabileceğini öne süren Stroul, "Eğer Türkiye bir askeri operasyon yaparsa ve bu da Suriye Demokratik Güçleri'nin kuzeye giderek bölgede yaşayanları havadan ya da karadan saldırıya karşı korumak için oraya odaklanırsa IŞİD saldırabilir" ifadelerini kullandı.

Stroul, ayrıca "Böyle bir operasyon ABD güçlerini, IŞİD'e karşı küresel mücadeleyi riske atar ve Suriye'yi daha çok şiddetin içine çeker. " açıklaması yaptı.

# abd # türkiye # suriye # deaş # türk # savunma # bakan # Suriye Arap Cumhuriyeti