MİT aranan o PKK'lıyı yakaladı

Milli İstihbarat Teşkilatı, yeni bir yurt dışı operasyonuna imza attı. Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın şehit olduğu 2015’teki saldırının faili PKK’lı terörist Savaş Çelik, yurt dışında yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Binbaşı Kulaksız'ın şehit olduğu terör saldırısının faili Avrupa’ya kaçamadan yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'a yönelik saldırının firarı son faili PKK'lı terörist Savaş Çelik'i, yurt dışında yürütülen operasyonla yakaladı.

PKK/KCK mensubu "Zerdeşt" kod adlı Savaş Çelik, mavi kategoride aranıyordu. 2014'ten beri Muş kırsalındaki PKK/KCK mensuplarına bağlı olarak işbirlikçilik faaliyeti yürütüp, eylemlerde aktif rol oynuyordu.

Binbaşı Kulaksız'ın şehit olduğu saldırıyı planlayıp yapan grup içinde yer aldı. Terörist Çelik'in, eylemin ardından Suriye'ye kaçtığı belirlendi.

Çelik, örgüt tarafından terörist faaliyetlerini Avrupa'da sürdürmesi için görevlendirildi. Binbaşı Kulaksız'ın şehit olduğu saldırının firari son faili Çelik, MİT'in operasyonuyla Avrupa'ya kaçamadan yakalandı. Türkiye’ye getirildi.

Binbaşı Kulaksız, 27 Temmuz 2015'te eşiyle aracında silahlı saldırıya uğramış ve şehit olmuştu. Saldırıyla ilgili 8'i tutuklu 12 sanık hakkında daha önce "kasten öldürmeye teşebbüs", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme", "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30'ar yıla kadar hapis cezası istenmişti.

# türkiye # pkk # suriye # operasyon # terör # kck # avrupa # Kamu # MİT # Temmuz # son