İbrahim Kalın Suriye'de siyasi müzakereleri işaret etti

Suriye'nin kuzeyine yapılması planlanan olası operasyona ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan da bir açıklama geldi. "Kimseden izin alacak değiliz" diyen Kalın, Türkiye'nin perspektifinin siyasi müzakere sürecinin devam etmesi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Suriye'ye olası operasyonuyla ilgili konuştu.

Bölgede izlenen politikaya yönelik Bloomberg'e açıklama yapan Kalın, Türkiye'nin perspektifinin siyasi müzakere sürecinin devam etmesi olduğunu belirtti:

- Bizim Suriye'deki perspektifimiz, öncelikle BM'nin 2254 sayılı kararı bağlamında siyasi müzakere sürecinin devam etmesi, Anayasa Komisyonunun çalışmalarını tamamlaması. Fakat maalesef sahadaki gelişmeler bunun tersi yönünde oldu. İdlib bölgesinde biz 4 milyona yakın nüfusun güvenliğini sağlıyoruz, bir taraftan da terör tehdidi ile mücadelemiz devam ediyor.



Müzakere sürecine karşı sahadaki durumun tersi yönde olduğunu savunan Kalın, yeni bir operasyonun her an yapılabileceğini ifade etti:

- O yüzden de Cumhurbaşkanı'mız yeni bir askeri harekatın her an olabileceğini söyledi. Bunun için de biz kimseden izin alacak değiliz. Kimseye bir takvim açıklamak zorunda değiliz ama kendi güvenlik risklerimizle ilgili değerlendirmemiz bağlamında böyle bir operasyon her an yapılabilir.
# türkiye # İbrahim Kalın # cumhurbaşkanlığı sözcüsü # suriye # operasyon # terör # cumhurbaşkanı # idlib