TBMM'de yeterli sayıya ulaşılamadı

Meclis Genel Kurulu, olağanüstü Genel Kurul toplantısını yapamadı. Sağlıkçılara yönelik şiddetin görüşüleceği toplantıda yeterli sayıya ulaşılamadığı için CHP’nin çağrısı düştü.

Meclis Genel Kurulu, olağanüstü toplantıyı yapamadı.

CHP, sağlıkçılara yönelik şiddetin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi için 120 imza toplamıştı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop da mevzuta uygun olarak çağrıyı kabul etti.

Genel Kurul, 1 Ağustos’ta Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bir araya geldi. Bilgiç, birleşimin başında elektronik yoklama yaptı. Yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekilinin katılımı sağlanamadı.

Böylece CHP’nin olağanüstü toplantı çağrısı düşmüş oldu. Bu nedenle CHP, sağlıkçılarla ilgili kanun teklifini de sunamadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul'a gelerek yoklamaya katıldı. İyi Parti, Demokrat Parti ve Türkiye İşçi Partisi milletvekilleri de Genel Kurulda hazır bulundu. 137 milletvekilinin yoklamaya katıldığı öğrenildi:

- CHP, İyi Parti, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık ama parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum yani AK Parti ve MHP gelmedi. Dolayısıyla bundan sonra olacak bütün negatif olayların sorumlusu da onlardır.


Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bazı Ak Parti milletvekillerinin de Genel Kurula girdiği ancak yoklamaya katılmadığı gözlendi.

HDP ve MHP’de Genel Kurul’daki yoklamada bulunmadı. Meclis Başkanvekili Bilgiç, bu nedenle Genel Kurulu 1 Ekim Cumartesi günü toplanmak üzere kapattı.

Meclis Genel Kurulu, 1980'den sonra 17’nci Dönem'den bu yana toplam 46 kez olağanüstü toplantıya çağrıldı. 39 toplantı yapılırken bir çağrı hakkında işlem yapılmadı, 3 çağrı reddedildi, 3 çağrı ise yeter sayı bulunamadığı için düştü.

# sağlık # chp # türkiye # mhp # ak parti # hdp # kemal kılıçdaroğlu # tbmm # Ağustos # Türkiye Büyük Millet Meclisi # genel kurul # Sağlık Çalışanları