AK Partili Külünk’ten Suriye açıklaması

Ankara-Şam arasında temas gündemdeyken Ak Parti'den yeni bir açıklama geldi. AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Metin Külünk, “Temenni ederiz ki Türkiye ve Suriye ilişkileri 2011 Haziran’ından öncesine dönsün” dedi. Metin Külünk, Suriye ile ilişkilerden FETÖ ve Atlantik’in rahatsız olduğunu işaret etti.

Türkiye ile Suriye arasında temas gündemine ilşkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Metin Külünk, Sputnik Türkiye’ye, Suriye ile ilgili açıklama yaptı. Külünk, “Temenni ederiz ki Türkiye ve Suriye ilişkileri 2011 Haziran’ından öncesine dönsün” ifadelerini kullandı.

AK Partili Külünk, Suriye ile diplomatik ilişkilerin bu noktaya gelmesinden Atlantik ve FETÖ’nün rahatsız olduğunu işaret etti. Külünk, Batı’nın hedefinin küçültülmüş paramparça olmuş bir coğrafya kurmak olduğunu belirtti:

- Türkiye’ye yönelik Suriye ile diplomatik ilişkilerin bu noktaya gelmesinden kimin rahatsız olduğunu yine Atlantik’e, FETÖ’ye ve arkasındaki akla baktığımızda çok net görüyoruz. O zaman bu coğrafyanın birliğini beraberliğini isteyenlerin memnun olduğu ancak bu coğrafyanın parçalanmasını isteyenlerin mutsuz olduğu bir sürecin kapısı açıldı. Bu sürecin gelecekte bu coğrafyada Suriye ile Irak’la kendi aralarında sosyal, kültürel, iktisadi birliğin kapılarını açmaya vesile olacak bir olmasını temenni ediyorum.


Metin Külünk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin verdiği desteğin önemli olduğunu vurguladı. Külünk, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne yönelik saldırıları sınır ötesi operasyonlarla engellediğini de kaydetti:

- Ancak bir nokta var ki terör örgütleri orada halen duruyor. Bundan Rusya da rahatsız. Soçi zirvesinde de ortaya çıktı ki Batı hegemonyasının Suriye üzerinden Rusya’ya kadar uzanan bu tehdidinin sonsuza kadar burada yaşaması mümkün değil. Bunun çıkış yolu olarak Sayın Bahçeli ve Sayın Yazıcı’nın destek verdiği gibi bir diplomatik zeminin oluşmuş olması çok önemli.


Öte yandan Suriye hükümeti ile görüşme konusunda bir açıklama da Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi. Destici, Suriye ile görüşülmesini desteklediklerini açıkladı:

- Başında da biz Suriye ile görüşmelerin kesilmemesini söyledik. Ebedi düşmanlık olmaz. Destekliyoruz. bu bir devlet meselesidir bir milli meseledir.
# türkiye # rusya # mhp # ak parti # açıklama # suriye # devlet bahçeli # milli # görüşme # batı # beşar esad # şam # çok # metin külünk # büyük birlik partisi # mustafa destici # bbp # rejim # yazici