Enver Altaylı’ya Hablemitoğlu tutuklaması

FETÖ üyeliği ile siyasi ve askeri casusluk suçlarından cezaevinde bulunan eski MİT’çi Enver Altaylı, Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında tutuklandı. Soruşturma dosyasındaki delillerde Hablemitoğlu'nun öldürülmeden önce FETÖ'nün kritik ismi Mustafa Özcan ve Enver Altaylı ile birden fazla görüştüğü belirlendi.

Necip Hablemitoğlu cinayetinde sır perdesi aralanıyor.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suikast soruşturma sürecinde daha önce tanık olarak dinlediği CIA bağlantılı eski MİT’çi Enver Altaylı'nın bu kez şüpheli olarak ifadesini aldı.

FETÖ üyeliği ile siyasi ve askeri casusluk suçlarından 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinde bulunan Altaylı, Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında tutuklandı.

Altaylı’nın avukatı ve kızı Dilara Yılmaz babasının 19 Ağustos günü saat 07.30 sıralarında Ankara Adliyesi’ne getirildiğini söyledi. Yılmaz, " Adliye işlemleri yaklaşık 16 saat sürdü" dedi.

Savcılık ifadesinin çok uzun sürdüğünü belirten Yılmaz, savcının Enver Altaylı’yı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiğini belirtti.

Altaylı ifadesinde de Hablemitoğlu ile öldürülmeden önce görüşmediğini iddia etse de soruşturma dosyasındaki HTS kayıtları gerçekleri gün yüzüne çıkardı. HTS kayıtlarında, Enver Altaylı ile Necip Hablemitoğlu'nun 3 ay içerisinde birden fazla görüşme yaptığı belirlendi.

Kayıtlara göre FETÖ ele başı Gülen'den sonra örgütün başına geçeceği söylenen Mustafa Özcan’ın da telefonu aynı yerden sinyal verdi.

Bu gelişmeler ve dosyadaki diğer delillerle birlikte mahkeme heyeti Altaylı hakkında kuvvetli şüphe olduğu kanaati ile tutuklama kararını verdi. Gözler şimdi hazırlanacak iddianameye çevrildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın iddianamesinin 1 numarası FETÖ elebaşı Fetullah Gülen olacak. FETÖ’nün Türkiye imamı Mustafa Özcan’ın iki, Enver Altaylı da üç numaralı şüpheli olarak iddianamede yer alacak.

# istanbul # ankara # türkiye # fetö # soruşturma # terör # Ağustos # şüpheli # aydınlık gazetesi # enver altaylı # çok # suikast # enver altaylı nerede # enver altaylı aydınlık